آرامش روانی چیست و چگونه در زندگی به آن دست یابیم
چگونه به آرامش روانی برسیم؟
همه ما خواستار زندگی دلخواه و آرامش روانی خود هستیم و تلاش میکنیم به آن برسیم. زمانیکه همه چیز بر وفق مراد باشد، به آرامش روانی میرسیم. آرامش روانی همان امور مطلوبی است که با تلاش به آن رسیده ایم. جالب است بدانید که بخشی از آرامش را میتوان از طریق ارتباط با خدا بدست آورد.
انسانها به صورت ذاتی، خداوند را دوست دارند و عاشق او هستند. وقتی عاشق به معشوق میرسد، به آرامش دست مییابد. راههایی وجود دارد که میتوان با استفاده از آنها به آرامش رسید:
- قبول کردن واقعیت زندگی
- ذکر و یاد و توکل به خدا
- دوری از حرص و طمع و مادیات
- بالا بردن رشد معنوی و توسعه فردی
قبول کردن واقعیت زندگی
اینکه انسانها تمایل دارند به کارهای بزرگ، مال و ثروت دست یابند، یک رفتار ذاتی محسوب میشود. اما گاهی با وجود تلاش فراوان از سوی افراد، رسیدن به مرحلهای از پیشرفت امکان پذیر نیست. متمرکز شدن به این عدم پیشرفت، میتواند آسایش را از فرد بگیرد. این عدم پیشرفت دلیل مناسبی برای نا امید شدن نیست، باید بدانیم زندگی پستی و بلندیهای زیادی دارد.
زمانی که فرد به خواستهها و پیشرفتی که در نظر دارد نمیرسد، نباید حسرت بخورد، چرا که حسرت یکی از عوامل از بین بردن آسایش به شمار میرود. اگر میخواهید بدانید چطور به آرامش برسیم باید بتوانیم با تلاش به رشد و کمال برسیم.
ذکر و یاد و توکل خدا
ذکر و یاد خدا، بهترین عاملی است که روح انسان را صفا داده و برای انسان ایجاد آرامش میکند، طوریکه خداوند در قرآن میفرماید: “در مومنان آرامش نازل میکند”، همچنین در آیه ۲۸ سوره رعد آمده: “آگاه باشید که با یاد خدا دلها اطمینان و آرامش پیدا میکنند” و این نگرش مثبت باید انتخاب ما باشد.
کسی که توکل به خداوند نداشته باشد، همیشه دست نیاز به دیگران دراز میکند و این وابستگی موجب سلب آسایش او میشود. این افراد با کوچکترین مشکل به دیگران متوسل میشوند و هیچ امیدی ندارند. در این شرایط آنها در عین حال که سعی و تلاش میکنند، باید به خداوند توکل کنند تا مشکلاتشان حل شود.
“هر که به خداوند توکل کند، خداوند او را بس است” کسی که توکل به خدا داشته باشد، دیگر حرص مشکلات و سختیها را نمیخورد و خود را به خداوند میسپارد.
دوری از حرص و طمع و مادیات
جالب است بدانید در برخی مواقع، ثروت و آرامش رابطه عکس دارند، به این صورت که در بعضی افراد، افزایش ثروت سبب کم شدن آرامش آنها میشود. به عبارت دیگر برخی مواقع به میزان افزایش امکانات رفاهی به دلیل زندگی ماشینی، به همین میزان استرس خواهیم داشت و آرامش ما در حال کاهش باشد.
در دسته مقابل افراد ثروتمند، افرادی هم وجود دارند که معمولا در حال حسرت خوردن و چشم داشتن نسبت به مال، ثروت و حتی علم دیگران هستند. جالب است بدانید که معمولا این افراد با حسرت خوردن، سبب آزار روح و روان خود میشوند و سلامت روح و روان خود را از دست میدهند.
بالا بردن رشد معنوی، توسعه فردی و آرامش روانی
رشد معنوی، دعا کردن، فکر کردن و مطالعه، راهکارهایی مناسب برای افرادی است که از فکر کردن و وسواس فکری رنج میبرند. دعا کردن باعث تسکین و حل مشکلات و در نتیجه رسیدن به آرامش خواهد شد. شرکت در مجالس عمومی و تفکر نمونههایی از این راهها به شمار میروند. علاوه بر موارد فوق، انرژی مثبت و کسب توسعه فردی و رشد معنوی در غلبه بر مسائل، تاثیرگذاری ویژهای دارد.
کسب آرامش روانی
خداوند در قرآن گفته: “بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را” اما سوال این است که، چرا خداوند دعاهای ما را اجابت نمیکند؟ جواب و دلیل این، آن است که صلاح ما را خداوند بهتر میداند و ما از آن بی اطلاع هستیم. “شاید چیزی را ناخوش بدارید و در آن خیر شما باشد و شاید چیزی را دوست داشته باشید و برایتان ناپسند باشد، خدا میداند و شما نمیدانید”
همه ما فقط زمانی که کاری انجام نمیشود و رسیدن به هدف ممکن نیست، آن را به دست خداوند میسپاریم. همه ما باید باور داشته باشیم که خداوند حکیم، دانا و مهربان، عالم به ساخته خود است و خیر و صلاح بندگان را بهتر میداند. در نهایت برای کسب سلامتی روانی و دستیابی به آرامش باید بتوانیم عادات را کنترل کنیم.
در این مطلب قصد داشتیم تا شما را با آرامش روانی و راههای رسیدن به آن آشنا کنیم. امیدواریم که این مطلب، نیاز علمی شما را رفع کرده باشد، همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینه سلامت و بهداشت و روانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.
5 نظرها