آسیب ها و مضرات کفش پاشنه بلند و تاثیر آن بر سلامتی
پوشیدن کفش پاشنه بلند خانمها
کفش پاشنه دار به دلیل جلوهی زیبایی که دارد و فرد را قد بلند نشان میدهد طرفداران زیادی در بین خانم ها دارند اما پوشیدن دائمی کفش پاشنه بلند باعث میشود رفته رفته جلوه ظاهری زیبا و طبیعی و سلامتی تان از بین ببرد.
کفشهای بیشتر از پاشنه ۳ سانتیمتری از نظر سلامت ستون فقرات مطلوت نیست، خود مراقبتی را آغاز و جدی بگیریم. به گفته محققان اگر یکبار با کفش پاشنه بلند و با عجله شروع به دویدن کنید باعث آسیب دیدن همیشگی زانوانتان خواهد شد.
تاریخچهی کفش پاشنه بلند
در قرن ۱۵ تا ۱۷ میلادی بعد از سفر دیپلماتهای ایرانی به اروپا کفشهای پاشنه بلند بین اشراف اروپایی مد شد، در آغاز مردان این نوع کفشها را پوشیدند و سپس زنان به تقلید از مردان کفش پاشنه دار پوشیدند تا مردانه و با جثهتر دیده شوند.
در واقع این کفشها برای مردان طراحی شده بود، که در کارهایشان بتوانند از آن استفاده کنند، همچنین برای قد بلندتر شدن مردها استفاده میشد که گاهی پاشنهی آن تا ۵۰ سانتیمتر هم میرسید. قصابها با پوشیدن این کفشها از تماس خون با پاهایشان جلوگیری میکردند.
آسیبهای پوشیدن کفش پاشنه بلند بر سلامتی
پوشیدن مکرر و دائمی کفش پاشنه دار باعث شده نقطه ثقل بدن به سمت جلو رفته و آسیبهایی به همراه داشته باشد که در ادامه ذیل شده است.
- گودی کمر
- کمر درد
- واریس
- آرتروز
- دیسک
- سیاتیک
- انحراف شست
- افتادگی رحم
- صدمات تاندون
- ضایعات استخوانی
- فرورفتگی ناخنهای پا
- بیماریهای ستون فقرات
دانستنی های جالب از کفش پاشنه
شاید جالب باشد که بدانید در یونان بازدید از اماکن باستانی با هرکفشی امکان پذیر نیست. این کشور استفاده از کفش پاشنه دار در اماکن مهم تاریخی و باستانی ممنوع اعلام کرده است زیرا باعث آسیب رساندن به این مکانها شده و باعث از بین رفتن بافت زمین میشود.
خانم ها توجه کنید پوشیدن کفشهای با پاشنه بیش از ١٠ سانت سبب بروز حادثه رانندگی برای بانوان شده و خطرساز است و استفاده از این نوع کفش ممنوع میباشد.
آسیب ها و مضرات کفش پاشنه بلند
علاوه بر موارد فوق آسیب های دیگری نیز وجود دارند که با پوشیدن کفش پاشنه بلند نمایان میشوند.
کفش پاشنه بلند و زانو درد
در اثر راه رفتن مداوم و مکرر به زانوها آسیب جدی وارد میکند و پوشیدن کفشهای نامناسب مخصوصا پاشنه بلند، فشار زیادی به زانو وارد کرده و خطر ابتلا به آرتروز را تا ۲۵ درصد افزایش میدهد.
کفش پاشنه بلند و تاندون آشیل
تاندون آشیل در اثر وارد شدن کشش بیش از حد آسیب میبیند. با پوشیدن کفش پاشنه بلند، پنجهی پا رو به پایین قرار گرفته و پا در حالتی قرار دارد که تاندون به سمت بالا کشیده میشود که این کشش بیشتر از حد تحمل به تاندون است و باعث آسیب به تاندون آشیل میشود.
کفش پاشنه بلند و آسیب به قوزک پا
راه رفتن با کفشهای پاشنه دار تعادل فرد را برهم زده و خطر زمین خوردن، در رفتگی و یا شکسته شدن قوزک پا را بالا برده و درد را به همراه دارد.
کفش پاشنه بلند و ساق پا
پوشیدن این کفشها علاوه بر آسیبهای بالا سبب گرفتگی ماهیچههای ساق پا شده و با منقبض و منبسط شدن آن ماهیچهها کوتاهتر میشوند.
کفش پاشنه بلند و ایجاد زائده
پاشنههای بلند و سفت یا تسمهی کفش نامناسب باعث میشود پاها شکل طبیعی خود را از دست بدهند و همچنین سبب پدید آمدن زائده استخوانی در پشت پا شده و پاهای بد فرمی خواهید داشت.
کفش پاشنه بلند و آسیب پنجه پا
کفشهایی با پاشنههای بلند از توزیع یک نواخت و مناسب وزن پا جلوگیری کرده و استفادهی طولانی مدت از این نوع کفش باعث دردناک شدن بالشتک پا میشود.
دلیل شایع بودن میخچه در زنان
علت شایع بودن این عارضه در زنان پوشیدن بی رویه و طولانی مدت کفشهای پاشنه بلند به ویژه کفشهای نوک تیز است، تحت فشار قرار گرفتن پا و انگشتان پا این ضایعه پدید میآید.
انواع کفشهایی که باعث کمر درد و گودی کمر در خانمها میشود
- کفشهای دارای پاشنه تیز و نازک
- کفش با پاشنههای بلند و بدون بند
- کفشهای دارای لژ یکسره
- کفش پاشنه بلند دوک شکل
- کفش با مدل لژ بلند
پوشیدن کفش پاشنه دار عامل سردرد
پاشنه بلند جدا از اینکه به ستون فقرات آسیب جدی میرساند، باعث ایجاد قوس در کمر شده و همچنین گردن را به جلو میراند و همین امر باعث تحت فشار قرار گرفتن رگهای عصبی شده و منشا سردردهای شدید است.
خانوما کفش مناسب بپوشید نه خیلی بلند نه بدون پاشنه
- کفش های پاشنه دار؛ با تغییر مرکز ثقل موجب اعمال فشار بیش ازحد به ستون فقرات میشوند.
- کفش های بدون پاشنه؛ قوس کف پا را پر نمیکنند و باعث درد درکف پا، مچ، زانو و کمر میشوند.
جلوگیری از زدگی انگشتان توسط کفش پاشنه بلند
اگر نمیتوانید دست از پوشیدن کفشهای پاشنه بلند بردارید و یا مجبورید از آنها به طور مداوم استفاده کنید روشی برای کم کردن درد پاهایتان داریم، انگشتهای دوم و سوم را با استفاده از چسب زخم به هم وصل کنید تا فشار کمتر شود.
روشی دیگر که برای جلوگیری از تاول و زخم پاهایتان بسیار کارآمد است استفاده از مام میباشد. مقداری مام رو انگشتان پا و پشت مچ پاهایتان بزنید.
همچنین احتمالا خواند دانستنی عوارض پوشیدن کفش گشاد برای شما مفید باشد.
در این دانستنی قصد داشتیم تا شما را با آسیب ها و مضرات کفش پاشنه بلند و تاثیر آن روی سلامتی آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینههای مجله سلامتی ، روانشناسی ، تغذیه ، طب سنتی و تربیتی بیشتر بدانید، سایت بدانید را دنبال کنید.