اثرات موسیقی بر بدن
تحقیقات انجام شده در اثرات موسیقی بر بدن
طبق تحقیقات در زمینه اثرات موسیقی بر بدن متوجه شده اند که موسیقی میتواند روی واکنش های بدن تاثیر گذار باشد و باعث بروز برانگیختگی احساسی شود. موسیقی یک ابزار قوی است که میتواند هیجانات روحی و احساسات را کنترل کند. تحقیقات موسیقی شناسان نشان داده است که ۳۰ دقیقه گوش دادن به موسیقی کلاسیک و آرام، معادل آرامشی است که از یک قرص آرام بخش حاصل میشود.
اگر انتخاب موسیقی صحیح باشد، میتواند تحمل دردی که میکشیم را افزایش دهد و بر میزان استرس ما و بر پاسخهای سیستم بدن، تاثیرگذار باشند. موسیقی مستقیما به بهبود خلق و خوی و وضعیت احساسی فرد میانجامد و به افزایش قدرت عملکرد مغز منجر میشود.
این موسيقی آرامش بخش
از روزی كه انسان به آواز آهنگين يك پرنده گوش داد، نقش موسيقی و تاثير قابل ملاحظه آن به رسميت شناخته شد. لحظهای چشمانتان را ببنديد و به ترانهی مورد علاقه تان فكر كنيد. بگذاريد صدای موسيقی در ذهنتان طنين اندازد. آگاهانه به آن توجه كنيد و احساس كنيد كه بدن شما چگونه نسبت به آن واكنش نشان میدهد. بدون ترديد، تحريك شنوايی ناشی از موسيقی، میتواند بر حالات جسمانی و احساسی ما تاثير بگذارد.
موسيقی، توانايی انگيزه بخشی دارد. قرنهای متمادی از صدای موسيقی به شكل طبل و كوس برای پيش بردن جنگها و پيروز شدن در آنها استفاده شده است. به تازگی نيز در مسابقات ورزشی، برای رسيدن به پيروزی، از موسيقی استفاده میشود. اما موسيقی به همين اندازه میتواند آرامش بخش و مسكن نيز باشد.
تغییر در حس و حال
به ياد صداهایی بيفتيد كه از آنها برای خواباندن کودکان استفاده میشود. از اين رو میتوان گفت كه موسيقی، به روشهای گوناگون، بر احوال ما تاثير میگذارد و در آرام شدن نيز میتواند موثر باشد. درست است كه قرنهاست ما از اين امر آگاهی داریم، اما در روزگار ما و به شكل علمی، خاصيت التيام بخشی موسيقی به اثبات رسيده است.
اثرات موسیقی بر بدن: موسیقی درمانی
در زمينهی موسيقی درمانی، دو مكتب فكری متفاوت هست. در مكتب فكری نخست، صدای آواز و موسيقی میتواند تاثيرات التيام بخشی داشته باشد. در اين مكتب فكری، موسيقی درمانی برای تغييرات احساسی يا بهبود جسمانی در بيمار است.
در مكتب دوم به تاثيرات آرام بخش موسيقی اشاره میشود. با توجه به این، موسيقي درماني را میتوان توانايی تجربه كردن حالتی تغيير يافته از برانگيختگی جسمانی و روحی، به كمك نواها، ضربآهنگها و لحنهای برآمده از سازهای موسيقی تعريف کردن. در اين مقاله، بيشتر به اين جنبه از موسيقی درمانی اشاره كرده ايم.
موسیقی و کاهش استرس
امروز موسيقی درمانی هواداران بسیاری دارد. در يک بررسی كه در سال 1991 انجام شد، 75 درصد كسانی كه از آن ها پرسیده شده، گوش دادن به موسيقی را گامی برای كاستن از استرس (اضطراب) بيان كردند. حال آن كه موسيقی درمانی، روشی مناسب برای افزايش آرامش است و از توانايی يک اقدام مقابله ای نيز برخوردار است.
شنیدن برخی انواع موسيقی، به قدرت پذيرندگی ذهن میافزايد. افزون بر این، موسيقی بر افزایش خلاقيت اشخاص میانجامد و تصورات ذهنی را تقويت میكند.
در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با اثرات موسیقی بر بدن و تاثیرات آن در زندگی آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینه سلامت و بهداشت و روانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.
2 نظرها