شناخت انواع چربی ها و خصوصیات مصرفی آنها
خصوصیات و انواع چربی ها
آیا از انواع چربی ها شناختی دارید؟ چربی در تهیه غذا بسیار کاربرد. دارد اما باید بدانید چربی خوراکی، ماده غذایی است که سخت هضم میشود، پس مدت بیشتری در داخل بدن میماند. این یعنی مدت طولانیتری سیر خواهید بود. در این مقاله سعی داریم شما را با انواع چربی ها و خصوصیات آنها آشنا کنیم.
تحقیقات درباره پایبندی و رعایت رژیم غذایی افراد نشان داده، مصرف رژیم غذایی با مقدار متوسطی چربی، نسبت به مقدار کمی چربی، خیلی بیشتر افراد را برای رعایت رژیم ترغیب میکند، که نتیجه اش کاهش وزن بیشتر است.
انواع چربی ها و اسیدهای چرب غیر اشباع
در کل اسیدهای چرب غیر اشباع به دو دسته تقسیم میشوند، “اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA)” و “اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA)”. شایان ذکر است استفاده از آنها برای سلامتی بسیار ضروری است. دانهها، روغنهای گیاهی، آجیل و زیتون جزو دسته اول و ماهیها، روغنهای گیاهی و غذاهای دریایی جزو دسته دوم محسوب میشوند.
خود PUFA ها هم به دو دسته اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 تقسیم میشوند، که فقط از راه رژیم غذایی تامین میگردند. این اسیدها، اسیدهای چرب ضروری هستند، پس حتما در رژیم غذاییتان آن را قید کنید.
اسیدهای چرب اشباع
اسیدهای چرب اشباع در مواد غذایی که از منابع حیوانی و طبیعی مانند لبنیات و گوشت تهیه شده، یافت میشوند و اکثرا در دمای خانه، در حالت جامد هستند. کره و پنیر و برخی روغنهای گیاهی مثل روغن نارگیل، هسته و روغن خرما دارای چربیهای اشباع شده میباشند. در یک رژیم غذایی سالم، باید حتما مقدار کمی از آنها وجود داشته باشد.
اسیدهای چرب ترانس
مثال واضح برای اسیدهای چرب ترانس روغن نباتی (که فرآوری شده هستند) است. اسیدهای ترانس در دمای خانه نیمه جامد هستند. این مواد در مارگارینها و غذاهای فرآوری و سرخ شده به عنوان چاشنی و طعمدهنده مورد استفاده قرار میگیرند.
همانطور که متوجه شدید این روغنها بسیار مضر بوده و باید شدیدا از مصرف آنها پرهیز کرد. احتمالا این مقاله هم برای شما مفید باشد، با اضافه وزن خداحافظی کنید.
در این مطلب قصد داشتیم شما را با شناخت انواع چربی ها و خصوصیات مصرفی آنها آشنا کنیم. امیدواریم که این مطلب نیاز علمی شما را رفع کرده باشد، همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینه سلامت و بهداشت و روانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.