سلامتی

بهترین روش نگهداری از مواد غذایی با فریز کردن

فریز کردن بهترین روش نگهداری از مواد غذایی

بهترین روش نگهداری از مواد غذایی در مدت زمان طولانی فریز کردن و انجماد آن است. انجماد مواد غذایی به این معنا نیست که میکروب موجود در آن‌ ها از بین می‌ رود، فریز کردن فقط فعالیت باکتری‌ ها و میکروارگانیسم‌ ها را کند می‌کند. لطفا به این نکته توجه داشته باشید که باید قبل از فریز کردن، غذاها سرد شوند.

زمان مناسب نگهداری و فریز کردن

حداکثر زمانی که می توان مواد را منجمد کرد در ادامه آماده، توجه داشته باشید که فریز کردن طولانی مدت باعث از دست رفتن خواص خوراکی ها می شود.

  • مرغ: ۶ تا ۹ ماه
  • ماهی: ۳ تا ۶ ماه
  • گوشت قرمز: ۳ تا ۴ ماه
  • بستنی: ۲ تا ۳ ماه
  • میوه‌ ها و سبزیجات: حداکثر یک سال

نحوه صحیح فریز کردن غذا

مواد غذایی فریز شده باید حتما بسته بندی و مهر و موم شوند. اگر زمان نگهداری از ۳ ماه گذشته باشد و زمان انجماد طولانی‌تر شود، در نتیجه ارزش غذایی محصول نیز به مرور کاهش می‌یابد. چنانچه از زمان مناسب نگهداری بگذرد، میکروارگانیسم‌های موجود در مواد غذایی شروع به تکثیر کرده و وقتی از فریزر خارج شوند، باعث آلودگی می ‌شوند.

دمای فریزر هم مهم است…

فریزر کردن مواد غذایی در طولانی مدت خوب نیست

اگر نگه داری مواد غذایی در فریزر طولانی شود، این احتمال وجود دارد که ویتامین آن به ویژه ویتامین‌ های B و C کاهش یافته و از ارزش غذایی آن کاسته شود. همچنین مطمئنا کیفیت ظاهری، رنگ و طعم آن هم تغییر می کند.

بهترین راه جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی در فریزر

برای حفظ ارزش غذایی و جلوگیری از خراب شدن مواد غذایی و فاسد شدن آن در فریزر، بهترین راه این است که مواد غذایی، (مخصوصا سبزی‌ها که دارای میکروارگانیسم‌های زیادی هستند) را حرارت داده و بعد از خنک شدن، فریز کنید.

این کار حرارت، آنزیم و میکروب موجود در مواد غذایی را نابود کرده و از تغییرات نامطلوب آن جلوگیری می‌کند.

بهترین راه انجماد زدایی مواد غذایی

بهتر است برای انجمادزدایی گوشت ها یا دیگر مواد غذایی، قبل از پخت آن را حداقل ۱۲ ساعت در یخچال قرار داد. اگر یادتان رفت یا وقت برای یخ زدایی نبود و خواستید یخ مواد سریعتر باز شود، می‌توانید آن را در ماکروویو یا ماکروفر قرار دهید. (هشدار، مواد سرطان زا خواهند شد)

به یاد داشته باشید در انجماد زدایی مواد غذایی مثل نکته بالا، قرار دادن محصول زیر آب داغ روان یا در دمای محیط توصیه نمی‌ شود.

حفظ ارزش غذایی مواد یخ زده

توجه داشته باشید که مواد غذایی انجماد شده را پس از یخ زدایی در مدت کوتاه‌تر و با آب کمتری بپزید و البته با کمترین درجه حرارت. زیرا این مواد هنگام پخت رطوبت زیادی را از دست می‌ دهند که حاوی مقدار زیادی از ویتامین‌ ها، مواد معدنی و اسید‌های آمینه است. حتما سعی شود از دور ریختن آب پخت این مواد جلوگیری شود.

بطری‌ های مناسب برای فریز کردن مایعات

دقت کنید که فریز کردن آب و اکثر نوشیدنی‌ ها در بطری‌ هایی مناسب است که در انتهای آن علامت‌ های PP ،LDPE ،HDPE درج شده باشد و به هیچ عنوان از بطری های دیگر استفاده نکنید.

بیشتر بدانید: شناخت انواع چربی ها و خصوصیات مصرفی آن

اهمیت فریز کردن باقیمانده‌ ی غذاها

یکی از عادت های بد خانم‌ ها دور ریختن آب مرغ اضافی یا گوشت باقی مانده از خورشت است. بهتر است این عادت را کنار گذاشته و اضافات غذاها را داخل یک ظرف پلاستیکی فریز کنید. در هنگام پخت دوباره سوپ، خوراک یا خورشت می‌ توانید ظرف را از فریزر خارج کرده و مواد را به آن اضافه کنید.

خوراکی‌هایی که نباید فریز کرد

خیلی از مواد غذایی هستند که قابلیت فریز کردن دارند، اما موادی هم هستند که به هیچ وجه نباید یخ بزنند و فریز شوند، پس به موارد زیر خوب دقت کنید.

  • پنیر
  • خیار
  • آووکادو
  • ادویه جات
  • سیب زمینی
  • گوجه فرنگی
  • انواع کنسروها
  • سس‌ های مایونز
  • تخم مرغ با پوست
  • سبزیجات برگ‌ دار و خام

بیشتر بدانید: مضرات نمک و آسیب های زیاده روی در مصرف

 

در این دانستنی سایت سلامتی ، قصد داشتیم تا درباره روش ها و ممنوعیت ها و نحوه ی صحیح فریز کردن مواد غذایی آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینه‎ های مجله سلامتی ، روانشناسی ، داروشناسی ، طب سنتی و تغذیه بیشتر بدانید، سایت بدانید را دنبال کنید.

مشاوره سلامتی

برچسب ها

‫2 نظرها

  1. سلام ممنونم روش خشک کردن و میوه و چیپس درست کردن رو بگید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا