تغذیه

بهترین نان برای مصرف چیست

بهترین نان کدام است؟

شاید برای شما هم پیش آمده که بهترین نان برای مصرف کدام است؟ یا که در یک موقعیت خاص، برای انتخاب نان مردد شوید. باید بدانید انتخاب نان تاثیر چشم‎گیری در سلامتی و تغذیه سالم خانواده خواهد داشت. در این مقاله سلامتی تلاش داریم با بیان معایب و مزایای نان‎ها و توضیحات لازم در رابطه با انواع نان در انتخاب بهترین نان شما را همراهی کنیم.

 بهترین نان ها: نان سنگک

نان سنگک قبلا با آرد سیاه پخت می‎شده و نان بسیار خوبی بوده، اما متاسفانه امروز این نان با آرد کامل پخت نمی‎شود و این باعث می‎شود ارزش غذایی آن کمتر از قبل باشد. اما در حال حاضر بهترین نان همچنان سنگگ است. از دیگر خواص نان سنگک این است که با شعله غیر‌مستقیم تهیه می‌شود، در حالی که نان‎های دیگر یعنی بربری، تافتون، لواش و…، با شعله مستقیم پخته می‎شوند.

وقتی خمیر در معرض حرارت مستقیم قرار بگیرد، موادی سرطان‌زا تولید می‎کند. جالب است بدانید مصرف این نان‌ها می‎تواند باعث بروز مشکلات گوارشی شود. در نانوایی سنگکی دیواره‌ای که بین نان و شعله قرار می‌گیرد، مانع از این واکنش می‌شود. البته نمی‎توان از این موضوع چشم پوشی کرد که سنگک می‎تواند باعث چاقی شود. همچنین اگر با مشکل شکم و پهلو سروکار دارید پیشنهاد میکنیم مقاله دلایل شکم زدن چیست؟ را مطالعه کنید.

نان لواش

جالب است بدانید که نان لواش، طبق تعاریف علمی نان محسوب نمی‎شود. چون زمان پخت این نان کمتر از یک دقیقه طول می‌کشد، در این زمان نشاسته آرد، فرصت ژلاتینه شدن ندارد و پروتئین‌ها به صورت کامل شکل نگیرند. همچنین اکثرا در تهیه لواش از جوش شیرین استفاده می‎شود که عوارض زیادی از جمله سوء‎هاضمه را در پی خواهد داشت.  تنها خاصیت نان لواش شاید ماندگاری طولانی‌ ‎تر آن نسبت به بقیه نان‎ها است که البته خیلی مزیت خاصی محسوب نمی‎شود.

بهترین نان

نان تافتون

تافتون یا تافتان، به نان تردی می‎گویند که از خمیر کم ورآمده تهیه می‌شود. نان تافتون، نان سنتی است که از آرد سبوس (معمولی) و آب، نمک، مخمر صنعتی یا خمیر ترش، طی فرآیندهای تخمیری تهیه شده و پخت می‌شود. نان تافتون قبلا بدون نمک پخت می‌شده و برای گردش خون و به عنوان نان رژیمی مورد استفاده قرار می‎گرفته. تافتون به دلیل مدت زمان بیشتر برای آماده شدن، فقط کمی بهتر از لواش است اما باز هم به دلیل داشتن جوش شیرین، در طولانی مدت سلامتی فرد را دچار چالش می‌کند.

نان بربری

نام این نان از نام ایل بربر گرفته شده است که در مرز ایران و افغانستان سکونت داشته‎اند. در اواخر دوره قاجار بربرها این نان را در تهران پختند و کم کم بربری رواج یافت. بربری اگر در فر و در نانوایی‎های نوین تهیه شود تخمیر در آن به خوبی انجام می‎گیرد، ماندگاری نان بربری اگر در فر تهیه شده باشد 2 تا 3 روز خواهد بود. اما در نانوایی‎هایی سنتی سطح نان سریع برشته شده و در مغز نان کمی رطوبت باقی می‎ماند. همین امر است که بعد از پخت، باعث بیات شدن نان بعد از 3-2 می‎شود.

بهترین نان ، نان سبوس‎دار

اگر رژیم لاغری دارید، نان کامل یا سبوس‌دار مصرف کنید. نان سبوس‎دار یا کامل حاوی فیبر بوده و احساس سیری به همراه دارد. این نان باعث می‌شود به دلیل احساس سیری، کالری کمتری مصرف شود. پس نان کامل یا سبوس‌دار برای لاغری بسیار مفید است. اگر می‎خواهید لاغر شوید نان سبوس دار را در رژیم غذایی خود اضافه کنید.

نان چاودار

نان چاودار نیز از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. نان چاودار احساس سیری می‎دهد و نیاز به خوردن را کمتر می‎کند. این نان سرشار از فیبر است و هضم آسانی دارد، همچنین امکان این را دارد که باعث کاهش یبوست شود. نان چاودار کمک می‎کند کمتر به فکر خوردن بیفتیم. در پایان با انتخاب صحیح نان به فکر آینده و سلامتی خود و خانواده باشید. اگر به فکر سلامتی خود نزدیکان خود هستید مقاله فواید ناشتا آب خوردن را مطالعه کرده و با اگاهی به دست آماده به خانواده خود کمک کنید.

 

در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با بهترین نان مصرفی و خاصیت آنها آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینه سلامت و بهداشت  و روانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.

برچسب ها

نوشته های مشابه

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا