خواص ماکارونی و اندازه مصرف و عوارض ندانسته آن
خواص ماکارونی و عوارض ناشناخته آن
امروز میخواهیم مطالبی درباره خواص و عوارض ماکارونی که یکی از غذاهای پرطرفدار میباشد را با هم مرور میکنیم. این غذای خوشمزه که به روشهای مختلف با انواع سسها و سالادها پخت میشود نکات زیادی دارد. غذایی که پخت آن نسبتا ساده و سریع میباشد و قبلا جزو غذاهای اورژانسی بود.
ترکیبات ماکارونی
این ماده غذایی بر پایه غلات و عموما گندم میباشد و سرشار از کربوهیدرات است. ماکارونی که تشکیل شده از کربوهیدراتهای پیچیده است، یکی از تامین کنندههای خوب انرژی میباشد. در گذشته ماکارونی را یک غذای چاق کننده میدانستند. شاید مواد موجود در آن باعث آرامش روحی روانی شود اما اکنون هم ذر سلامت آن تردید وجود دارد.
خواص ماکارونی و نکات مصرف
- انتخاب ماکارونی: برای انتخاب نوع ماکارونی سعی کنید از نمونههایی که با ویتامینها غنی شدهاند استفاده نمایید. ماکارونیهای قهوهای بخاطر دارا بودن سبوس بیشتر، علاوه بر ویتامینهای گروه B از مزایای زیادی برخوردارند.
- هورمون سروتونین: سطح این هورمون که یکی از آرام بخشهاست با خوردن ماکارونی افزایش مییابد. البته درکل مصرف زیاد آن به علت کالری زیاد، میتواند مضر باشد.
- فلفل: با افزودن فلفل در سس ماکارونی هم طعم غذایتان بهتر میشود و هم سوخت و ساز بدنتان افزایش پیدا میکند. البته میزان مصرف آن باید کنترل شود.
- کاهش وزن: از آنجا که در ماکارونی الیاف زیادی وجود دارد میتواند جلوی اشتهای کاذب را بگیرد. میتوان گفت احتمالا استفاده از آن به میزان کنترل شده در رژیم غذایی و کاهش وزن کاربرد دارد.
- سبزیجات مفید: در تهیه آن بهتر است از سبزیجاتی مثل جعفری و نعناع بهره ببرید. خوب است قبل از خوردن ماکارونی، سالادی از سبزیجات حاوی کلم بروکلی، کاهو و… میل شود.
- کنترل کالری: اگر میخواهید کالری این غذا را کنترل کنید در ظرف آبی که برای آن میجوشانید کمی نمک بریزید و از روغن هم استفاده نکنید.
فواید ماکارونی
- آهن: نمونههایی ماکارونی غنی که دارای آهن باشند، برای خانمها و نوجوانان بسیار مفید است. همچنین برای افرادی که گردش خون ضعیف دارند یا دچار کم خونی هستند، بسیار مناسب است.
- گوشت: میتوانید در کنار این غذا از گوشت گوسفندی و مرغ هم استفاده کنید. پروتئین موجود در گوشت مکمل خوبی برای این غذا میباشد.
- لیمو: خیلی بهتر میشود تا در کنار گوشت، از لیمو استفاده کنید تا جذب آهن را افزایش دهد.
- سویا: حتی میتوانید از سویا به جای گوشت یا در کنار آن اسفاده کنید. مصرف سویا در کنار گوشت باعث افزایش جذب آهن و روی میشود.
مضرات ماکارونی
- کرم و خامه: خوب است در تهیه ماکارونی از کرم، خامه و کره استفاده نکنید.
- پنیر: تا میتوانید از پنیر و مخصوصا” پنیرهای چرب را با ماکارونی همراه نکنید.
- آرد ماکارونی: به آردی که ماکارونی از آن تشکیل شده توجه داشته باشید. زیرا گاهی از حبوبات هم ماکارونی تهیه میکنند. جذب مواد مغذی در این ماکارونیها به سختی انجام میشود.
- روغن کم: سعی کنید تا میتوانید از مقدار روغن کمتری استفاده کنید. روغن زیاد کالری غذا را افزایش داده و مشکلات گوارشی ایجاد میکند.
خطر دم کردن در پخت ماکارونی
در این مطلب قصد داشتیم شما را با خواص ماکارونی و برخی از عوارض آن آشنا کنیم. امیدواریم که این مطلب نیاز علمی شما را رفع کرده باشد، همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینه سلامت و بهداشت و روانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید