سلامتی

خواص نمک و نکات کاربردی آن

نمک و خوب است یا بد ؟

نمک یکی از چاشنی‌های اصلی غذای همه ما انسان‌ها به شمار می‌رود. خواص نمک این افزودنی پر طرفدار زیاد است، اما توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد آن نیز سبب بیماری نیز می‌شود. از نمک در همه غذاها استفاده می‌شود و حتی نمک و نمکدان بر سر سفرها هم می‌نشیند.

اگر به بدن خودمان دقت کنیم، ردپای نمک و شوری آن را به راحتی می‌بینیم. شور بودن اشک، شور بودن عرق بعضی افراد. همه و همه از نشانه‌های وجود نمک در بدن ما انسان‌ها است.

همچنین می‌توانید برای آشنایی بهتر با نمک، انواع نمک های خوراکی و ویژگی‌های آنها را بشناسیم را مطالعه کنید.

چرا اشک شور است؟

علت شور بودن اشک و خواص آن این است که آب چشم ترکیبی از آب با نمک (شوری) است از بافت‌های ظریف چشم به طور کامل محافظت کرده و زمان وقوع گرد و غبار و یا برخورد اشیای دیگر با چشم، به طور کاملا اتوماتیک فوران می‌کند و ذرات و موجودات مزاحم را به بیرون پرتاب کرده و مانع ورود آن‌ها به چشم می‌شود.

جالب است بدانید که، اگر آب چشم شور نبود، چشم موجب جذب تمام اشیا مزاحم و مضر به خود می‌شد و از دست دادن بینایی را به دنبال داشت، اگر هنگام خواب و بعد از هر وعده غذایی دهان خود را با مصرف خیلی کم نمک شور کنید، به راحتی می‌توانید از تخمیر غذا و خراب شدن دندان جلوگیری کنید و حتی سبب نابودی میکروب معده شوید.

 

نمک دریا

از خواص نمک خوردن بیشتر بدانید

  • خوردن کمی نمک قبل از غذا باعث درمان 70 درد از جمله دندان درد، دل درد، گلو درد و پیسی می‌شود.
  • دانستن این نکته مفید است که، نمک طبیعی و دست نخورده بشر، موجب تنظیم فشارخون و پایین آوردن فشار بالا می‌شود.
  • با استفاده از نمک می‌توانید بدن را سم زدایی کنید، برای این کار باید پاهای خود را به مدت 30 دقیقه در یک تشت آب نمک قرار بگذارید، اگر آب کدر شد، به این معنا است که سم زدایی با موفقیت انجام شده است.
  • خوردن مقدار کمی نمک در شرایطی که دچار وحشت زدگی می‌شوید یا استرس زیادی دارید، موجب کاهش استرس و تپش قلب خواهد شد، چرا که میزان هورمون‌های استرس را پایین می‌آورد و هورمون‌ اکسی توسین (شادی) را زیاد می‌کند.
  • نمک جایگزینی مناسب و بی ضرر برای خمیر دندان است و افرادی‌که از نمک برای تمیز کردن دندان‌ها استفاده می‌کنند، دندان‌های سالمی دارند و به مشکلات معده و تیروئید هم مبتلا نیستند.

نمک، راهکاری ساده برای مبارزه با سستی

مزاج سرد و تر، سبب سستی و کم تحرکی می‌شود، به این طریق که هرچه معده سردتر و مرطوب تر باشد، تنبل‌تر شده و هضم غذا و احساس سیری کندتر خواهد شد، به همین دلیل است که فرد گاهی دچار نفخ شدید شده و حس سنگینی به او دست می‌دهد. راهکاری ساده برای مبارزه با این حالت وجود دارد. طبیعت نمک گرم و خشک است.

رفع مشکل سردی معده از خواص نمک

با خوردن نمک قبل از غذا به راحتی می‌توانید به درمان مشکلات معده کمک کرده، چرا که نمک قادر به از بین بردن رطوبت و سرمای معده است و معده را غذا گرم و فعال می‌نماید و سبب از بین بردن رطوبت و سنگینی آن می‌شود و برای آماده هضم غذا آماده شده و در نتیجه مانع از ترش کردن و احساس سوزش سر دل بعد از خوردن غذا می‌گردد و فرد به آسانی می‌تواند به حفظ سلامت و بهداشت معده خود کمک کند.

 

در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با خواص نمک و نکات کاربردی آن آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینه‎های مجله سلامتی ، روانشناسی ، تغذیه ، طب سنتی و تربیتی اطلاعات بیشتری کسب کنید، سایت بدانید را دنبال کنید.

برچسب ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا