انواع داروهای تب بر شناخت ویژگی های هر یک از آنها
معرفی انواع داروهای تب بر
احتمالا تا حالا همه ما سرماخوردگی را تجربه کردیم، تب داشتن یکی از علائمی است که هنگام سرماخوردگی بروز میکند، البته تب میتواند بر اثر عوامل دیگری هم ظاهر شود. این بیماری بسیار کلافه کننده است، اما در این مطلب میخواهیم چندین مسکن از داروهای تب بر را برای درمان تب بشناسیم.
داروهای تب بر قرص استامینوفن
گرچه کاربرد اصلی استامینوفن (بخاطر داشتن مورفین) ضد درد بودن آن است، اما برای قطع شدن تب نیز استفاده میشود. به یاد داشته باشید مصرف بیش از حد این قرص میتواند خطرناک باشد، پس توصیه میشود با دستور پزشک و دوز تعیین شده مصرف شود. از عوارض این قرص میتوان به “یبوست، خواب آلودگی، خشکی دهان، کاهش اشتها و مشکلاتی در هنگام ادرار” اشاره کرد.
قرص ایبوپروفن برای رفع تب
ایبوپروفن در اصل نوعی ضد درد است که در درمان “درد دندان، درد قاعدگی، آسیب های حین ورزش و…” به کار میرود. این قرص برای درمان بردن تب نیز موثر است و خاصیت تب بری دارد. این دارو به سه شکل خوراکی(قرص)، موضعی(پماد) و مقعدی(شیاف) موجود است.
نکته این است باید به عوارض احتمالی داروشناسی آن نیز توجه کرد. از شایعترین عوارض پروفن میتوان به “سردرد، خطر حمله قلبی، استرس داشتن، خستگی یا خواب آلودگی شدید، سوزش یا درد معده، کبودی یا خونریزی غیرطبیعی، افزایش وزن (در صورت استفاده طولانی مدت)، زخمهای دهانی و…” اشاره داشت.
استفاده از قرص آسپرین برای تب بر بودن
این دارو در اصل یک داروی ضد انعقاد خون است و در مواردی مثل درد یا التهاب نیز به کار میرود. یکی دیگر از کاربردهای آسپرین تب بر بودن آن است. این قرص به شدت بین مردم رواج دارد و از محبوبیت بالایی برخوردار است به طوری که برخی برای تنظیم بهتر گوارش خود از آن استفاده میکنند.
نکته بسیار مهم این است که هنگام تب کودکان، برای پایین آوردن تب از آسپرین استفاده نکنید. زیرا احتمال بروز سندروم ری وجود دارد، این بیماری میتواند کل بدن و ارگانهای آن را درگیر کند که شدیدترین علائم آن روی مغز و کبد مشاهده میشود.
از عوارض احتمالی آسپرین، میتوان از “واکنشهای پوستی، نارسایی کلیوی، عوارض عصبی، سرگیجه، وزوز گوش، تشنج، افسردگی، مدفوع سیاه یا خونی، سرفه همراه با خون، تهوع یا استفراغ، مشکلات شنوایی” نام برد که ممکن است هنگام مصرف دارو بروز دهند.
داروی مفنامیک اسید برای قطع شدن تب
این دارو نوعی داروی ضد التهاب که مخصوص برای دردهای نظیر درد دندان نیز کاربرد دارد، این قرص دردهای شدید تا متوسط را درمان میکند. از ویژگی های دیگر آن میتوان به تب بر بودن و سرکوب علائم آنفلوانزا اشاره کرد، این دارو را هرگز با داروهایی نظیر آسپرین و داروهای ضد التهاب دیگر مصرف نکنید زیرا خطر زخم معده را شدیدا افزایش میدهد.
عوارض احتمالی
اسهال، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، سوزش معده، نفخ، یبوست، واکنش های پوستی، سردرد، سرگیجه، خستگی، بی خوابی، عصبی شدن، تپش قلب، افت فشار خون، مشکلات تنفسی و تحریک چشم ها و اخلالات دید از عوارضی میباشد که ممکن است در اثر مصرف دارو اتفاق بیفتند.
پس اگر در هر زمان با این علائم رو به رو شدید سریعا به پزشک مراجعه کنید و بسیار تاکید میکنیم که خودسر چیزی مصرف نکنید در این زمان چون امکان عوارض بسیار خطرانک ممکن است رخ دهد.
در این مقاله دانستنی قصد داشتیم تا شما را با انواع داروهای تب بر شناخت ویژگی های هر یک از آنها آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینه مجله سلامتی، روانشناسی، تغذیه، داروشناسی، طب سنتی و تربیتی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.
عوارض بسیار خطرانک