انواع داروهای ضد حساسیت فصلی
حساسیت های فصلی و داروهای ضد حساسیت
با رسیدن بهار و تابستان افراد زیادی دچار حساسیت های فصلی میشوند، که این امر باعث تمایل افراد به استفاده از داروهای ضد حساسیت میشود. اگر شما هم قبلا دچار حساسیت شده باشید، میدانید که علائم حساسیت و رنج ناشی از آن، تا چه حد باعث آزار و اذیت میشود.
استفاده از انواع آنتی هیستامین ها (داروهای ضد حساسیت)، میتواند در کنترل علائم حساسیتها تاثیرگذار باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا چند داروی ضد حساسیت خوب را به شما معرفی کنیم.
داروهای ضد حساسیت کتوتیفن
کتوتیفن (Ketotifen) نوعی آنتی هیستامین است که جهت درمان حساسیت (آلرژی)، سرماخوردگی و کهیر استفاده میشود. مصرف این دارو باعث کاهش علائم سرماخوردگی و التهاب میشود. از عوارض کتوتیفن میتوان به ضعف، خستگی، خواب آلودگی، سرگیجه، ضایعات پوستی و خشکی دهان اشاره کرد.
داروی ضد آلرژی هیدروکسی زین
هیدروکسی زین (Hydroxyzine) موثرترین عامل برای درمان خارش و آلرژی است. از دیگر استفادههای این دارو میتوان به کاهش استرس و تنش عصبی، کاهش عوارض قطع مصرف مواد مخدر و الکل، آرام بخش قبل از بیهوشی عمومی در نقش مورفین، کنترل خارش های آلرژیک و کنترل حالت تهوع اشاره کرد.
داروی ضد آلرژی زادیتن
قرص زادیتن (Zaditen) از انواع آنتی هیستامین است. این دارو برای پیشگیری از آلرژی، آسم، خارش و کهیر کاربرد دارد. به این نکته توجه کنید که این قرص صرفا برای پیشگیری است. همچنین باید بدانید زادیتن جهت درمان آلرژی و بیماریهای مذکور استفاده نمیشود. معمولا مصرف این دارو روزانه دوبار است اما مقدار دقیق را پزشک مشخص میکند.
بیشتر بدانید: معرفی آنتی اکسیدان های طبیعی و گیاهی
داروی ضد آلرژی سیتریزین
عامل اصلی درمان حساسیت و خارش، قرص سیتریزین (Cetirizine) است. همچنین این قرص برای درمان تب یونجه، کهیر و درمان خارشهای پوستی ناشی از حساسیتها و آلرژیها هم تجویز میشود. از عوارض اصلی این داروی ضد حساسیت میتوان به خشکی دهان، خواب آلودگی و خستگی اشاره کرد.
داروی ضد آلرژی ترفنادین
قرص ترفنادین (TERFENADINE) نوع دیگری از آنتی هیستامینها است که برای درمان و پیشگیری از آلرژیها به کار میرود. علائم آن شامل آبریزش بینی، عطسه، خارش، قرمزی و آبریزش چشم هاست. از مهمترین عوارض آن میتوان به آریتمی قلبی اشاره کرد.
داروی ضد آلرژی لوراتادین
از انواع داروهای ضد حساسیت میتوان از قرص لوراتادین (Loratadine) نام برد. البته این قرص فقط باید با تجویز پزشک مصرف شود و مصرف آن بدون دستور پزشک خطرناک است. این قرص فاقد اثرات خواب آور میباشد که برای درمان حالات آلرژیک استفاده میشود.
داروهای ضد حساسیت خوراکی ایروکاست
اگر از حساسیتهای فصلی یا آسم رنج میبرید حتما اسم قرص ایروکاست (airokast) به گوشتان خورده است. افرادی که درگیر اینگونه بیماریها هستند، حتما میدانند که به دلیل سرفههای پشت سرهم، بسیار آزار دهنده است. در این مواقع برای درمان سرفههای بی امان، قرص ایروکاست تجویز میشود.
بیشتر بدانید: دلایل جوش زدن چیست؟ درمان جوش و جای آن
عوارض قرص ایروکاست
استفاده از قرص ضد حساسیت ایروکاست عوارضی دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سردرد داشتن
- سرگیجه داشتن
- تهوع داشتن
- دندان درد داشتن
- تشنه بودن
- اسهال
- برونشیت
- ابتلا به سوءهاضمه
- داشتن علائم آنفلوآنزا
- داشتن خارش و کهیر
- عطسه و سرفه داشتن
- احساس خستگی، ضعف و بی حالی
- گرفتگی و کشیدگی عضلانی
- عفونت دستگاه تنفسی و یا گوش
- درد و ضعف ماهیچه
- بی حسی و سوزن سوزن شدن پا یا دست
- تغییرات رفتاری و ذهنی (استرس گرفتن، پرخاشگری، مشکل و اختلال در خواب، راه رفتن در خواب، اختلال در حافظه، ابتلا به افسردگی، توهم زدن)
بیشتر بدانید: درمان حساسیت و آلرژی
در این دانستنی سایت سلامتی ، قصد داشتیم تا شما را با معرفی داروهای ضد حساسیت فصلی ، اسم و عوارض آنها آشنا کنیم. همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینههای مجله سلامتی ، داروشناسی ، روانشناسی ، طب سنتی و تغذیه بیشتر بدانید، سایت بدانید را دنبال کنید.
چرا میتونید از درمان های گیاهی و طبیعی استفاده کنید. از قسمت مشاوره سایت هم میتونید مشاوره اختصاصی بگیرید.
با این عوارض منصرف شدم از استفاده- راه کم عوارضی نیست که بشه حساسیت فصلی رو از بین برد؟