درمان واریس و پیشگیری از آن
دلیل و درمان واریس
واریس و درمان آن، یکی از معضلات امروزهی این جامعه است. گشاد شدن سیاهرگها و تورم ورید واریس میگویند. واریس به شکل رگهای عنکبوتی و خطوط برجسته هستند که همزمان با افزایش سن، روی پاها قابل مشاهده میباشد.
ضمن اینکه شایعترین بیماری عروقی انسان به شمار میرود و حدود 10 تا 20 درصد جمعیت به آن مبتلا میشوند. بیماری عروقی واریس، در سطوح اندام تحتانی قابل مشاهده است و میزان شیوع آن در زنان بین سنین 40 تا 49 سال بیشتر است.
علت پیدایش واریس چیست؟
به گفته پزشکان و متخصصان، ضعیف شدن یا آسیب دیدن دریچههای موجود در رگها به دلیل افزایش سن، وراثت یا بارداری، یکی از علتهای واریس است. اما علتهای دیگری را نیز برای بروز این بیماری تشخیص داده اند.
- سن: شیوع این بیماری با بالا رفتن سن افزایش مییابد.
- اضافه وزن: سنگین شدن وزن و فشار روی زانوها به علت پرخوری و چاقی یکی از دلایل بسیار مهم محسوب میشود.
- زیاد ایستادن: افرادیکه مدت طولانی سرپا میایستند و افراد شاغل، در معرض بیماری واریس قرار دارند.
ابتلا به واریس در زمان بارداری
مادران باردار در معرض ابتلا به بیماری واریس قرار دارند، چراکه در این دوران ترشح هورمونها سبب شل شدن دیوار عروق و همچنین فشار بیش از حد نوزاد بر روی وریدهای مادر، موجب ابتلا به واریس خواهد شد. اما بعد از پایان دوران بارداری و کم شدن فشار روی عروق، بهبود نشان میدهد.
پیشگیری، شستن پا با آب سرد
اگر هنگام بیرون زدن از حمام، پاهای خود را آب سرد بشویید، میتوانید تا حدودی از ابتلا به واریس جلوگیری کنید، چراکه آب سرد سبب منقبض شدن عروق و عضلات میشود و خون را با سرعت به سمت قلب هدایت میکند.
علائم واریس
- ایجاد رگهای بنفش یا آبی رنگ متورم روی پاها، ساقها یا قوزک
- بروز رگهای کوچک به شکل تار عنکبوت در هر جایی از بدن
- ایجاد احساس سوزش یا خارش در پاها
- تورم پا و قوزک و یا درد در پاها
- بروز حس سنگینی در پا
آشنایی با روشهای درمان واریس
برای درمان واریس، روشهای متفاوتی وجود دارد که برخی آنها فقط جنبه تجاری دارند و موقتی هستند. برای درمان این بیماری میتوانید ابتدا روشهای خانگی و کم هزینه را امتحان کنید، در صورتیکه نتیجه مطلوب را دریافت نکردید، درمانهای پزشکی را امتحان کنید و خود را به تیغ جراحی بسپارید. در ادامه روشهای درمان خانگی را ذکر کردهایم.
حجامت، درمان موثر واریس
حجامت، یکی از روشهای سنتی و موثر برای درمان واریس است. رگهای واریسی به اطراف رگها، خون تازه، لنف و اکسیژن در رگها جریان پیدا میکنند و خون جدید، سلولهای خونی قدیمی و بدون اکسیژن را از رگها خارج مینماید.
ورزش کردن
فواید ورزش از هیچکس پوشیده نیست. این کار بهترین روش برای بهبود گردش خون در رگها و پایین آوردن ورم پا است.
کنترل وزن
اضافه وزن به دلیل تحمیل بار زیاد روی رگها، سبب بروز واریس میشود، پس با کنترل وزن از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرده و درمان آن را راحتتر کنید.
روغنهای اسانس
روغن سرو، نعنا، درخت چای و اسطوخدوس برای بهبود گردش خون، کاهش میزان ورم و تنظیم هورمونهای بدن مفید هستند.
مصرف داروی گیاهی
از سالیان دور تاکنون، از بوته قرهقاط و درخت شاه بلوط هندی برای درمان واریس استفاده میکردند، چراکه این روش نه تنها برای بدن ضرر ندارد، بلکه موثر است.
رژیم غذایی ضدالتهاب
مصرف غذاهای حاوی فیبر نظیر “تخم شربتی و تخم کتان، غذاهای سرشار ویتامین E و C از جمله سبزیجات برگسبز و مرکبات”، ادرار آورهای طبیعی مانند “رازیانه، برگهای سبز گیاه قاصدک، خیار، مارچوبه و کرفس، خوراکیهای دارای منیزیم” نظیر “سبزیهای برگسبز، آواکادو، موز، سبزیجات، خانواده کلم و سیبزمینی شیرین” و مصرف “فلفل، ادویه کاری، ماهی و سرکه سیب” فراموش نشود.
در زمان مشاهده علائم واریس در بدن، با مراجعه به پزشک متخصص و یا روشهای سنتی نسبت به درمان آن اقدام نمایید تا از پیشگیری و عوارض آن جلوگیری کنید تا از دردهای ناشی از آن در رنج نباشید.
در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با بیماری واریس و راههای درمان آن آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینههای مجله سلامتی ، روانشناسی ، تغذیه ، طب سنتی و تربیتی اطلاعات بیشتری کسب کنید، سایت بدانید را دنبال کنید.