درمان پروستات و شناخت دلایل به وجود آمدن آن
درمان پروستات و مشخصات آن
پروستات، به نحوی مهمترین عضو بدن مردان است، و درمان پروستات نیز به همین اندازه دارای اهمیت میباشد. اندازه آن به اندازهی یک گردو بوده و پایینتر از مثانه در قسمت لگن قرار دارد و بخش ابتدایی مجرای ادرار آقایان را میپوشاند. اندازهی غده پروستات در دوران کودکی تقریبا ثابت میماند و آغاز رشد آن در سن بلوغ، تحت تاثیر تستوسترون اتفاق میافتد.
این غده تا سن ۲۰ سالگی به اندازهی نهایی خود میرسد و تا سن ۴۰ تا ۵۰ سالگی در این اندازه ثابت میماند.
وظایف غده پروستات
پروستات با وارد کردن فشار به ابتدای قسمت پیشاب راه (میزراه)، وظیفهی کمک به کنترل ادرار را دارد. این غده با ترشح مایعی، سلولهای جنسی مرد (اسپرمها) را فعال نگه میدارد. این مایع با ماهیت قلیایی، پیشابراه را مرطوب و لغزنده نگه داشته و مواد مغذی داشته که برای فعال باقی ماندن اسپرمها، بسیار ضروری است.
آشنایی با بیماریهای پروستات
غده پروستات، با ۳ نوع بیماری آقایان را درگیر میکند، که دو نوع آن خوشخیم بوده و قابل معالجه و درمان است و نوع دیگر آن بدخیم بوده و درمان آن سخت است. البته گاهی ممکن است به دلیل شباهت علائم، انواع پروستات اشتباه تشخیص داده شود. در ادامه با آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.
- سرطان و عفونت پروستات، که به صورت بالقوه شدید و بدخیم میباشد.
- پروستاتیت (التهاب یا ورم پروستات) که بیشتر به وسیلهی عفونت میکروبی پیشروی میکند.
- شایعترین نوع این بیماری، بزرگ شدن خوشخیم پروستات است که غیرسرطانی بوده و نیمی از مردان بالای پنجاه سال را درگیر میکند.
علائم بیماریهای پروستات
- تجربه انزال دردناک
- سوزش در ادرار یا دردناکی آن
- مشکل در فعالیت جنسی طبیعی
- خون در ادرار و یا مایعات دستگاه تناسلی
- بند آمدن ادرار یا قطره قطره آمدن ادرار
- مشکل در ادرار کردن، احساس فوریت و یا تکرر ادرار خصوصا در شب
- سفتی و درد متناوب در پایین شکم، پشت کمر، لگن یا بالای رانها
پیشگیری بهتر از درمان
از راههای پیشگیری این نوع بیماری میتوان به نوشیدن آب کافی، ورزش منظم و همچنین تخم کدوی خام اشاره کرد. همچنین مصرف روزانه ۳ عدد خرما در دورهای ۲۰ روزه و روزی ۱۵ گرم زرشك به مدت ۷ روز، تاثیر به سزایی در پیشگیری از بروز این عارضه دارد. همچنین میتوان هر شب ۶ عدد انجیر خشک را نصف کرده، تا صبح برای استفاده ناشتا در آب ولرم بماند.
برای پیشگیری از پروستات، مصرف مواد غذایی همچون زغال اخته، سنجد، آووکادو، روغن کنجد و مواد دارای ویتامین K مثل گوجه، آب گوجه و پیاز بسیار مفید است. همچنین نور خورشید نیز در پیشگیری از بروز این بیماری بسیار مفید است.
تشخیص و درمان پروستات
تشخیص نوع بیماری پروستات و همچنین عامل، علت و شدت مشکل، تاثیر بسیاری در درمان این بیماری دارد. ابتدا در مراحل اولیهی درمان، دارو تجویز میشود، اگر مصرف دارو مشکل را برطرف نکند در مراحل بالاتر، درمان با لیزر انجام شده و در مرحله پیشرفته باید با جراحی جلوی این بیماری را گرفت.
گاهی برای درمان این بیماری از عمل جراحی پروستات استفاده میشود و کل غده فرد برداشته میشود. در نتیجه بیمار، از رنجها و نشانههای بیماری رهایی مییابد، اما این عمل میتواند فرد را، دچار ناتوانی جنسی کند.
عوامل ورم پروستات
علت بروز این بیماری و ورم پروستات میتواند نزدیکی با زنان مختلف و یا جلوگیری از خروج منی در هنگام انزال باشد. علاوه بر آن مردانی که سوند یا وسایل پزشکی دیگری در مجاری ادراری دارند و یا تجربه عمل جراحی همانند آن را داشتهاند هم، در معرض ابتلا به پروستاتیت باکتریایی قرار دارند.
در اکثر موارد پروستاتیت ناشی از عفونتها و میکروبهایی است که راهی برای خروج ندارند و حتی از راه آمیزش جنسی نیز نمیتوانند منتقل شوند. حتی این عفونت به همسر بیمار هم منتقل نمیشود و میتوان آن را با استفاده از آنتیبیوتیک درمان کرد.
سرطان پروستات
از شایع ترین این بیماری میتوان سرطان پروستات را نام برد. اکثر سرطانهای پروستات آرام رشد میکنند، اما گاهی نیز ممکن است سریع رشد کند. سرطان پروستات در بیشتر موارد بدخیم بوده و در سنین بالا مشاهده میشود با علائم انسداد ادراری و… که سطح خونی آنزیم PSA نیز بالا میرود.
این بیماری اغلب در ادامهی هایپرپلازی خوشخیم پروستات و با افزایش سن رخ میدهد. با روشهای درمانی مانند جراحی و در صورت متاستاز شیمی درمانی، هورمون درمانی و رادیوتراپی انجام میشود.
درمان پروستات و فواید آنها
برخی درمان ها نیز وجود دارند که به راحتی میتوان از کاربردهای آن در خانه استفاده کرد. مثلا روی خاصیت زیادی داشته و از کاربردهای آن میتوان به راحتی برای درمان پروستاتهای ملتهب یا بزرگ استفاده کرد و در مقابل کمبود آن به بزرگ شدن پروستات میانجامد. برای پیشگیری از کمبود روی در بدن، برای آقایان خوردن غذاهای حاوی روی یا خوردن مکملهای روی بسیار تاثیر گذار است و توصیه میشود.
کلم بروکلی کاهنده سرطان پروستات
برای سلامتی پروستات، مصرف غنی مواد معدنی ضروری است. میتوانید از منابع موادی مثل کلمها و سبزیجات استفاده کنید. خود کلم بروکلی از مقدار زیادی “سولفورافان فیتونوترینت و ايندول” برخوردار است، که هر دو ماده خاصیت ضد سرطانی بسیار بالایی دارند. خوردن کلم بروکلی (که به صورت خام مفیدتر است)، بیش از یکبار در هفته سبب کاهش ۴۵ درصدی سرطان پروستات میشود.
زینک ضروری در مردان
با افزایش سن و بیشتر شدن دفعات رابطه جنسی، میزان مایع منی کمتر میشود که طبیعی است، بیشتر مردان نگران میزان مایع سمینالی هستند که تولید میکنند. از راههایی بیشتر شدن میزان این مایع خوردن غذاهای حاوی زینک است. همچنین زینک، برای ساخت اسپرم و سلامت پروستات ضروری است. بهتر است به صورت روزانه این ماده را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
دیگر درمان های پروستات به صورت خانگی
در مقوله درمان خانگی پروستات راههای دیگری هم وجود دارد، مثل استفاده از هندوانه. لیکوپن موجود در این میوهی تابستانی، باعث تامین آنتیاکسیدان بدن میباشد که در مبارزه با پروستات مبارزه میکند. همچنین آقایان باید در مصرف چای و کافئین زیاده روی نکنند. چون مردانی که روزانه بیش از ۷ چای پررنگ مینوشند از میانسالی به بعد، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند.
عوارض درمان نکردن هایپرپلازی بزرگی خوشخیم پروستات
- انسداد کامل راه خروج و بند امدن ادرار
- خونریزی ادرار
- تشکیل سنگ مثانه
- عفونتهای ادراری
- از کار افتادن مثانه
در پایان باید بدانید که سرطان پروستات یک سوم مردان را تهدید میکند. در این مطلب قصد داشتیم شما را با پروستات و انواع آن که مردان را درگیر میکند آشنا کنیم. امیدواریم که این مطلب نیاز علمی شما را رفع کرده باشد، همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینه سلامت وبهداشت و روانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید
درود و سلام. من سایت شما رو به خیلی ها معرفی کردم و بعد از دیدن سایت خیلی راضی بودن. خدا قوت.
سلام وخسته نباشید به شما اطلاعات مفیدی داشتید مچکرم
انصافا خیلی مرض بدیه