سلامتی

مزاج و طبع میوه ها را بیشتر بشناسیم

آشنایی با مزاج و طبع میوه ها

برای آشنایی با طبع و مزاج میوه ها با ما در این مطلب همراه باشید. در واقع جدا از طعم و مواد مغذی و ویتامینهای جورواجور در میوه های متنوع باید مسئله مهم دیگری را نیز مد نظر داشت و آن هم مزاج و طبع میوه هاست. البته این مسئله پیچیدگیها و دلایل خاص خودش را دارد و تسلط بر این امر کار هر کسی نبوده و مطالعات بسیاری را می طلبد.

لیکن آشنایی با قواعد کلی این امر ساده است و خوب است که افراد با این امر آشنا شوند زیرا این آگاهی تاثیر مستقیم بر روی سلامت فرد می گذارد. در واقع مزاج شناسی یکی از زیر شاخه های طب سنتی می باشد.

انواع مزاج ها

در مسئله مزاج شناسی میوه ها آنها را به 4 قسمت تقسیم می نماییم. که در زیر به این دسته بندی اشاره می نماییم.همچنین اگر به خورد و خوراک خود بسیار اهمیت میدهید مطالب دسته تغذیه را مطالعه فرماید.

  • میوه های گرم و خشک
  • میوه های گرم و تر
  • میوه های سرد و خشک
  • میوه های سرد و تر

اکنون به نام بردن نمونه هایی از هر کدام از دسته بندیها می پردازیم:

  • میوه های سرد و خشک: ازگیل، آلبالو، انارترش، بالنگ، تمرهندی، زالزالک، زرشک، ذغال اخته، زرشک، ذغال اخته، سنجد، غوره ، کنار، گریپ فروت، لیموعمانی، نارنج …
  • میوه های سرد و تر: آلو وآلوچه، انارشیرین، پرتقال، درابی، زردآلو، شلیل، شفتالو، کیوی، لیموشیرین …
  • میوه های گرم و خشک: انبه، به، زیتون، نارگیل …
  • میوه های گرم و تر: آناناس، انجیرتازه، انجیرخشک، انگور، خرما، قیسی، موز، گلابی، گیلاس، مویز، هلو …

آشناسس با طبع میوه ها ، میوه ها ، مزاج میوه ها سایت بدانید

چرا مزاج شناسی؟

شاید برای برخی این سوال پیش بیاید که چه نیازی به مزاج شناسی میوه ها هست؟ در واقع مزاج شناسی میوه ها از این جهت اهمیت دارد که فرد در فصل نامناسب و نا هماهنگ میوه ای که از نگاه فرد به صرف اینکه خوشمزه و سرشار از ویتامین است را نخورد. و به عوارض تداخل غذایی ایجاد شده گرفتار نشود. همین مسئله در ارتباط با تداخل میوه با دیگر میوه ها و غذاهای غیر هم مزاج نیز حائز اهمیت است. زیرا همین مشکل عوارض ناهماهنگی و تداخل ایجاد می شود.

البته باید به این توجه کرد که خود افراد هم طبع و مزاجهای مختلفی دارند و باز هم این مسئله مورد توجه است. البته نباید ناامید شد و گمان برد که چرا این همه تداخل؟ مطمئنا” هیچ کار خدا بی حکمت نبوده و به این ترتیب افراد از مشکلات دیگر ایمن می شوند. گاهی می توان با کمی افزودنی این مشکل تداخل مزاجی را حل نمود. شاید تا نمونه واقعی نبینیم به شگفتی برنامه ریزی پشت این امر پی نبریم.البته در همه موارد به ورزش برای حفظ سلامتی اشاره می شود.

انواع طبع میوه ها در ساعات شبانه روز

اگر بخواهیم مزاج ها را کمی بیشتر تحلیل کنیم در واقع باید بر اساس ساعات شبانه روز و فصلهای سال هم محاسبه نماییم. فلذا در اینجا ما سعی می کنیم که این مسئله را بصورت خیلی خلاصه و جمع و جور بیان کنیم. مزاج ها به ترتیب زیر می باشند.

  • مزاج بهاری که طبع آن گرم و تر بوده و به مزاج صبح هم شناخته می شود.
  • مزاج تابستانی که طبع آن گرم و خشک بوده و به مزاج ظهر هم شناخته می شود.
  • مزاج پاییزی که طبع آن سرد و خشک بوده و به مزاج عصر هم شناخته می شود.
  • مزاج زمستانی که طبع آن سرد و تر بوده و به مزاج شب هم شناخته می شود.

البته همانطور که اطلاع دارید و در پیشتر هم گفته شد بحث مزاج ها و مزاج شناسی مبحث بسیار گسترده و کاربردی است که اشاره ای به این موضوع داشتیم. در واقع مزاج شناسی یک رژیم غذایی مناسب حال و سلامت شما را تامین و فراهم می نماید.

 

در این مطلب قصد داشتیم شما را با طبع میوه ها و مزاج هر میوه آشنا کنیم. امیدواریم که این مطلب نیاز علمی شما را رفع کرده باشد، همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینه سلامت وبهداشت و روانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا