علائم سرطان سینه و عوامل بروز در زنان و مردان
علائم سرطان سینه و آشنایی با آن
یکی از متداولترین بیماریهایی که زنان درگیر آن میشوند سرطان سینه است، که در این مطلب قصد داریم با علائم سرطان سینه ، عوامل بروز و درمان آن آشنا شویم. این بیماری ناهمگن، دومین عامل مرگ و میر در بین زنان میباشد. این سرطان از رشد غیر نرمال سلولها در بافت پستان به وجود میآید.
با پدید آمدن علائم سرطان سینه در زنان این نگرانی در افراد به وجود میآید که آیا این بیماری درمان قطعی دارد یا خیر که در ادامه با این بیماری آشنا خواهیم شد.
نکتهای که میتواند جالب توجه باشد این است سرطان سینه بعد از سرطان کبد، رایجترین سرطان در جهان محسوب میشود و طبق تحقیقات صورت گرفته در میان قومیتهای مختلف زنان یهودی از بیشترین آمار ابتلا به سرطان سینه در جهان برخوردار هستند.
انواع سرطان سینه
این سرطان مثل بقیه سرطانها، انواع خوش خیم و بدخیم دارد که در هر دو حالت به شکل تومور ظاهر میشود. لازم است بدانید که علاوه بر موارد گفته شده نوع دیگری از تومور به نام تومورهای بینابی هم وجود دارند.
علائم سرطان سینه ، نوع خوش خیم و بدخیم
در نوع خوش خیم سرطان سینه، روند رشد سلولها بعد از گذشت مدتی به طور کامل متوقف میشود. اما در نوع بدخیم، روند رشد سلولی به صورت مداوم ادامه داشته و حتی امکان سرایت سرطان به بخشهای دیگر بدن هم وجود دارد.
علائم سرطان سینه ، نوع بینابینی
نوع بینابینی سرطان سینه، در ابتدا به شکل تومورهای خوش خیم پدیدار شده و بعد از گذشت مدتی به تومورهای بدخیم تبدیل میشوند. سرطان سینه علاوه بر زنان در مردان هم بروز پیدا میکند و در صورت ابتلا به این بیماری حتما باید به پزشک مراجعه نمود.
علائم سرطان سینه در زنان
در ادامه به شایع ترین علائم سرطان سینه آشنا خواهیم شد.
- زرد شدن پوست
- ایجاد مشکل در تنفس
- تغییر شکل و ضخامت پوست سینه
- احساس درد و تورم در غدد لنفاوی زیر بغل
- ایجاد برجستگی یا فرورفتگی در پوست یا نوک سینه
- پوسته شدن و احساس سوزش در نواحی مختلف سینه
- مشاهده ترشحات خونی یا مایعی به رنگ زرد شفاف در نوک سینه
- پدید آمدن تودهای سفت و ثابت در پستان که ممکن است درد نداشته باشد
عوامل بروز سرطان سینه در زنان
ابتلا به سرطان سینه بسته به عواملی است که در ادامه آمده است.
- ناباروری
- اشعه یونیزاسیون
- چاقی و اضافه وزن
- رژیم غذایی نامناسب
- عدم شیر دادن به نوزاد
- مصرف فراوان مواد چربی
- زایمانهای بالای 40 سال
- بلوغ زودرس و زودهنگام
- نداشتن فعالیتهای فیزیکی
- دورههای یائسگی در سنین پایین
- مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی
- مشاهده سرطان سینه در سایر اعضای خانواده یا سابقه داشتن سرطان سینه در خود شخص
روش تشخیص سرطان سینه
روشهای زیادی برای تشخیص این سرطان وجود دارد. اولین قدم پیگیری و معاینه منظم سینه است که معمولا بعد از 18 سالگی صورت میگیرد. زنان 20 تا 40 ساله باید هر 2 – 3 سال یک بار برای معاینه سینه خود به پزشک مراجعه کنند.
زنانی که سن شان بالای 40 سال است، باید هر سال سونوگرافی یا ماموگرافی انجام دهند.
سرطان سینه در چه سنی بروز میکند؟
تشخیص سن سرطان سینه ممکن نیست و سن خاصی ندارد. چون در زنان زیر 40 سال هم این سرطان مشاهده شده است اما میانگین حدودی سن ابتلا به سرطان سینه معمولا 45 تا 55 سال میباشد. کاملا روشن است که با تشخیص زودهنگام و به موقع از پیامدهای آن جلوگیری کرد یا کاهش داد.
روش های درمان سرطان سینه
متاسفانه شیمی درمانی رایجترین روش درمان سرطان سینه است. البته قبل از هرگونه درمانی، بعد از تشخیص در مراکز درمانی عمل نمونه برداری انجام میشود، تا با توجه به نوع سرطان (از لحاظ خوش خیم یا بدخیم بودن و میزان پیشرفت بیماری) نوع درمان مشخص شود.
امروزه با پیشرفت شگرف در علم پزشکی علی رغم گذشته با یک عمل جراحی کوچک تومور سرطانی را از سینه خارج میکنند ولی در صورت پیشرفت بیماری به ناچار همه سینه برداشته شده که ممکن است فرد با مشکلات روحی و عدم اعتماد به نفس مواجه شود.
اما در مجموع اگر با این بیماری در چالش هستید به صفحه مشاوره ما مراجعه کنید و با هزینه بسیار پایین و مهمتر از آن بدون عوارض به سلامتی کامل دست پیدا کنید.
سرطان سینه در مردان
همان طور که قبلا اشاره شد علاوه بر زنان، سرطان سینه در مردان هم وجود دارد. البته مردان حدودا 100 تا 200 برابر کمتر از زنان در معرض این معضل قرار دارند، ولی متاسفانه در سال های گذشته آمار مبتلایان مرد به سرطان سینه زیاد شده است.
عوامل بروز سرطان سینه در مردان
- آلودگی هوا
- اشعه یونیزاسیون
- افزایش دما در محیط کار
- مواد سمی مانند حشره کش ها
- قرار گرفتن در نور زیاد در شب ها
- استعمال دخانیات و مشروبات الکلی
در این سایت سلامتی و دانستنی، قصد داشتیم تا شما را با علائم سرطان سینه و عوامل بروز و درمان آن در زنان و مردان آشنا کنیم. همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینههای مجله سلامتی ، روانشناسی ، داروشناسی ، طب سنتی و تغذیه بیشتر بدانید، سایت بدانید را دنبال کنید.
ممنون از نظرتون . حتما
میتونید از لینک زیر به صفحه مربوطه دسترسی پیدا کنید
https://knowits.ir//?s
مرسی درباره مسائل بانوان بیشتر مطلب بزارید