علت خیانت و بروز آن
بعضی از زوجین در زندگی مشترک خود خیانت را تجربه کردهاند یا شاید در اطراف شاهد آن بوده باشند، اما علت خیانت در زندگی مشترک چیست؟ در زندگی مشترک هر نوع رابطه ای از پیام دادن و صحبت کردن تا رابطه احساسی و جنسی با نفر سوم خیانت محسوب میشود.
خیانت کردن زوجین به هر علت و دلیلی به روابط احساسی زن و شوهر آسیب شدیدی وارد کرده و باعث سستی پایههای زندگی و بهم خوردن زندگی مشترک آنها خواهد شد. همچنین فرزندان و خانواده زوج با هم درگیر میشوند و در نهایت باعث از بین رفتن تمام ساختهها خواهد شد.
بیشتر بدانید: پیامدهای طعنه و کنایه در زندگی مشترک
جالب است بدانید که آمارها و گزارشهای مشاوران و دادگاههای خانواده، نشان دهنده افزایش تمایل به خیانت به همسر در دهههای اخیر است.
عواملی تشدید کننده و علت خیانت
بررسیهای مشاوران، روانشناسان و محققان در زمینه مسائل زناشویی، علل مختلفی را برای علت خیانت در زندگی مشترک نشان میدهند که در ادامه به صورت مفصل میخوانیم.
- ابتلا به بیماریهای روانی
- مسائل و مشکلات جنسی
- مصرف موادمخدر و مشروبات الکلی
- ازدواج کردن بخاطر مسائل اقتصادی و اجتماعی
- عدم مراقبت در ارتباطات خارج از زندگی زناشویی
- هم صحبتی و همجواری با جنس مخالف بجز همسر
- سردی روابط عاطفی و هیجانی نبود تعادل در زندگی زناشویی
مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی
روی آوردن افراد به مصرف موادمخدر و مشروبات الکلی، سبب تمایل افراد به خیانت خواهد شد. وقتی فرد به مصرف اینگونه مواد روی میآورد، از نظر تعادل و آرامش روانی دچار مشکل شده و ممکن است بخاطر وجود کمبودهایی مثل مسائل جنسی و عاطفی، به همسر خود خیانت کند.
ابتلا به بیماریهای روانی
افرادی که به اختلالات دو قطبی و روانی مبتلا هستند، خُلق و خوی یکسانی و ثابتی ندارند و بعضی اوقات انرژی و میل جنسی زیاد باعث تمایل به برقراری ارتباط جنسی با افراد مختلف میشود.
بیشتر بدانید: تقویت سلامت روان و تاثیر مهم آن در زندگی
مسائل و مشکلات جنسی
حدود 50 تا 60 درصد اختلافات و خیانت ها از مسائل و مشکلات جنسی نشات میگیرد. عدم آمادگی و بلد نبودن مهارت های زندگی در روابط جنسی و داشتن باورهای اشتباه از این روابط، زوجها را با مشکل مواجه میکند. سرد بودن روابط جنسی و توجه نکردن زوجین به رابطه جنسی باعث بروز مشکلات زیادی میشود.
ازدواج کردن بخاطر مسائل اقتصادی و اجتماعی
در زندگی افرادی که بخاطر مسائل اقتصادی و اجتماعی ازدواج میکنند، خطر خیانت بیشتر از بقیه افراد است. در زمان ازدواج باید به هدف، شناخت طرف مقابل و معیارهای ازدواج توجه کرد. به این معنا که ازدواج باید با علاقه و شناخت کامل باشد، نه برای فرار از مسائل مالی، اجتماعی و اقتصادی.
اگر ازدواج از صمیم قلب نباشد رفته رفته بعد از، از بین رفتن جاذبه های اولیه طرف مقابل و زندگی مشترک، تمایل فرد کاسته شده و فرد یا افراد دیگر را جایگزین همسر خود قرار میکند.
عدم مراقبت در ارتباطات خارج از ارتباطات زناشویی
از دیگر علت های خیانت دسترسی مداوم و حضور در فضای مجازی و فضاهای غیرمتعارف است. وقتی افراد از زندگی زناشویی مراقبت نمیکنند و ارتباطات فضای مجازی، مکالمات و دیدارهای پنهانی و… افزایش مییابد، میتواند زمینه ساز خیانت شده و فرد را به انجام این عمل ناپسند تشویق کند.
هم صحبتی و همجواری با جنس مخالف
در جوامع امروزی به دلیل شاغل بودن زنان، همجواری زن و مرد در محل کار بسیار دیده میشود. برخی از افراد، از این موقعیتها استفاده کرده و به راحتی دست به خیانت میزنند، ضمن اینکه برخی حد و مرز همکار بودن را رعایت نمیکنند تا جایی که مسائل شخصی و مشکلات خود را با همکار جنس مخالف در میان میگذراند که این مسئله هم یکی دیگر از دلایل خیانت است.
سردی روابط مهمترین علت خیانت
شاید به جرات بتوان گفت مهمترین علت خیانت، سردی روابط عاطفی و هیجانی است. در این حالت، زوج برای هم تکراری هستند، ارتباط کلامی بین آنها کم است، تمایلی به تفریح و بیرون رفتن باهم ندارند، برای یکدیگر وقت نمیگذارند و از احساسات یکدیگر بیخبر میشوند. در نتیجه روابط بین آنها سردتر شده و راه خیانت کردن باز میشود.
چطور از خیانت همسر جلوگیری کنیم؟
نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که، افراد خواه یا ناخواه در معرض چالشها و روابط خارج زناشویی قرار میگیرند، ولی اگر در روابط خود دقت و از زندگی زناشویی خود مراقبت کنند، مطمئنا میتوانند خطر بروز خیانت را کاهش دهند.
بطور کلی، با مراقب در روابط عاطفی، جنسی، هیجانی و… و دقت به موارد ذکر شده و همه نیازهای یکدیگر، میتوان زندگی مشترک مطلوبی داشت و خطر خیانت را از بین برد.
بیشتر بدانید: زندگی زناشویی و ترمیم روابط
در این دانستنی سایت سلامتی، قصد داشتیم تا شما را با علت خیانت و عوامل موثر و راه جلوگیری از آن آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینههای مجله سلامتی ، روانشناسی ، داروشناسی ، طب سنتی و تغذیه بیشتر بدانید، سایت بدانید را دنبال کنید.
درود بر شما. حتما بیشتر کار می کنیم / اما فعلا میتونید بقیه مطالب روانشناسی رو هم بخونید.
خدا قوت.میشه مطالب روانشناسی بیشتر بزارید