دلیل مشکلات تحصیلی کودکان چیست؟
بسیاری از اوقات با کودکانی مواجه میشویم که در درس خواندن و تحصیل، دچار مشکلات و مسائلی هستند و نمیتوانند با سطح کلاس پیش بروند. شما باید اختلالات یادگیری در کودکان را بشناسید تا علت مشکلات تحصیلی کودکان را بدانید. با ما همراه باشید.
همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینه تربیت کودکان اطلاعات بیشتری کسب کنید مقالات دسته تربیتی را مطالعه کنید.
هوش پایین کودکان
زمانیکه کودک دارای هوش پایین باشد، نمیتواند مطالب و آموزشهای متناسب با سن خود را فراگیرد، اگرچه او وقت و انرژی کافی برای یادگیری میگذارد ولی والدین متوجه میشوند که یادگیریاش کُند است و یک مطلب باید چندین مرتبه برای کودک تکرار شود تا آنرا بیاموزد.
از آن گذشته مطالب آموخته شده را نیز زود فراموش میکند، یادگیری او نه تنها در حوزههای درسی مختل است، بلکه در سایر امور زندگی روزمره مثل؛ مراقبت از خود، مهارتهای ارتباطی و… نیز ضعیف میباشد، که این موضوع را میتوان با آزمونهای استاندارد هوشی ثابت کرد.
اختلالات یادگیری را بشناسید
اختلال یادگیری، یعنی رشد ناکافی مهارتهای خاص تحصیلی که علت آن بیماری جسمی یا عصبی نباشد، این کودکان علیرغم هوش طبیعی، در یک یا چند حوزه درسی دچار مشکل یادگیری هستند.
مهارتهای آنها در زمینههایی مانند خواندن، نوشتن یا ریاضیات بطور قابل توجهی کمتر از سطح توانایی عمومی آنها است، به عبارتی، این ناتوانی در حوزه تحصیلی خاص پایین تر از حد انتظار براساس سن، هوش و آموزش کلاسی است.
همچنین اگر فزرند شما خجالتی است، مقاله راه اجتماعی شدن کودکان خجالتی به شما کمک میکند فرزند خود را اجتماعی تربیت کنید.
این کودکان با وجود هوش خوب یا متوسط، در دریافت اطلاعات، تجزیه و تحلیل آن مشکل دارند، در اغلب موارد، والدین از این موضوع گلهمند هستند که علیرغم عملکرد خوب فرزندشان در حوزههای غیردرسی، وی در مدرسه ضعیف عمل میکند و دریک یا چند درس مشکل اساسی دارد.
اختلال یادگیری شامل؛ اختلال در خواندن مطالب، اختلال در نوشتن نظیر دیکته، اختلال در ریاضیات یا ترکیبی از چند اختلال است.
اختلال بیشفعالی و کمتوجهی چیست؟
اختلال بیش فعالی و کم توجهی، یکی از شایعترین اختلالات دوران کودکی است که تقزیبا 5 درصد کودکان سنین مدرسه را تحت تاثیر قرار میدهد. ویژگیهای عمده این اختلال شامل؛ تحرک و فعالیت بیش از حد، تکانشگری و مشکل توجه و تمرکز است و بیشتر اوقات هنگامیکه این کودکان وارد مدرسه میشوند مشکل آنها تشخیص داده میشود.
یعنی در زمانیکه از آنها انتظار میرود عملکردهای منظمتر، سازمان یافته تر و پیچیده تر انجام دهد و با همسالان خود ارتباط موثرتری برقرار کنند. این کودکان به علت بیقراری، ناآرامی و مشکل توجه و تمرکز، در امور درسی مشکل دارند.
مشکلات تحصیلی کودکان و اختلالات روانپزشکی
اختلالاتی مثل؛ اضطراب، افسردگی، وسواس، اختلال انطباقی و… باعث مشکل در توجه، تمرکز و انگیزه کودک میشوند و بر عملکرد تحصیلی وی اثر سوء میگذارند. ضمن اینکه بسیاری از مواقع کودکان الگوهای رفتاری را از محیط خانواده و پیرامون خود میگیرند.
در خانواده ای که هرکس درگیر کارهای زائد خویش است و والدین در امور مربوط به کوک درگیر نیستند و نظارتی بر تحصیل او ندارند، کودک نیز به دنبال وظایف و تکالیف مدرسه نمیرود. همچنین به شما پیشنهاد میکنیم مقاله تاثیر رفتار والدین بر کودک و رشد مغزی او را مطالعه کنید تا از تاثیر رفتار خود بر کودکتان مطلع شوید.
همچنین کودک ممکن است از والدینی که هیچوقت کتابی را حتی برای لحظاتی در دست نمیگیرند، الگوبرداری کند، بنابراین نبود اصول تربیتی صحیح و درگیرنشدن والدین در امور تحصیلی کودکان ممکن است علت دیگری برای بروز مشکلات تحصیلی آنها باشد.
در این مطلب قصد داشتیم تا شما را با علت مشکلات درسی کودکان آشنا کنیم. امیدواریم که این مطلب علمی، نیاز شما را رفع کرده باشد، همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینه سلامت و بهداشت و روانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.