نحوه مصرف دارو در ماه رمضان چگونه امکان پذیر است
روزه گرفتن بیماران و مصرف دارو در ماه رمضان
مصرف دارو در ماه رمضان ، بیماری و ناتوانی در افراد بیمار موجب میشود تا آنها از گرفتن روزه مستثنی شوند. اما هستند کسانی که با وجود بیماری و نیاز به مصرف دارو، به روزه گرفتن نیز تمایل دارند. باید بدانید رعایت نکردن ملاحظات دارویی باعث ایجاد تداخل شده و روند درمان را با چالش روبرو میسازد.
بیماریهایی که نیاز به مشورت پزشک دارند
موارد زیر جزو شرایطی میباشند که باید پیش از اقدام به روزه داری، با پزشک معالج برای روزه گرفتن و مهم تر از آن برای مصرف داروها در ماه رمضان مشورت کرد. دقت داشته باشید که اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید که مجبور به مصرف دارو در رمضان میباشید، قبل از هر چیز با پزشک خود مشورت کنید.
- دیابت
- فشار خون
- آسم
- یبوست
- زخم معده
- روده تحریک پذیر
- زخم اثنی عشر
- بیماری های کلیوی
- بیماریهای اعصاب و روان
- بارداری و شیردهی
- زخم های سیستم گوارشی
مصرف دارو در ماه رمضان خودسرانه
در زمان روزه داری هیچ گاه وعدههای دارویی خود را خودسرانه حذف یا به زمان دیگری موکول نکنید، چون ممکن است این اقدام باعث اختلال در روند درمان شود. مصرف بسیاری از داروها را میتوان پس از مشورت با پزشک معالج، به وعده سحری یا افطار منتقل کرد.
رژیم غذایی مناسب
اگر به بیماریهای مزمنی مثل فشار و چربی خون، بیماریهای قلبی-عروقی و بیماریهای کلیوی مبتلا میباشید، با پزشک خود مشورت کنید. در صورت صلاحدید، پزشک برای شما برنامه مصرف دارو و رژیم غذایی مناسبی تدارک خواهد دید.
قطع خودسرانه مصرف دارو در ماه رمضان
اثر بخشی بسیاری از داروها رابطه مستقیمی با مصرف به موقع آنها دارد، بنابراین در زمان روزه داری، بیماران نباید خودسرانه داروی خود را قطع کنند. توجه داشته باشید، قطع کردن یکباره برخی داروها بخاطر روزه بسیار خطرناک است و باید درباره قطع کردن، نخوردن و استفاده از داروها در ماه رمضان نیز با دکتر خود مشورت کنید.
مراقبتهای مهم برای بیماران دیابتی در ماه رمضان
بیماران دیابتی باید از نظر سطح فشار، قند، انعقاد و چربی خون و بررسیهای کلی باید قبل از ماه رمضان تحت نظر پزشک قرار بگیرند. رعایت نکات زیر در تمام طول سال به ویژه در ماه رمضان بسیار ضروری است و بیماران دیابتی باید نکات زیر را رعایت کنند.
- نوع تغذیه
- کنترل قند
- تنفس مرتب
- ورزش کردن
- رژیم غذایی مناسب
- خواب مناسب و کافی
- نوشیدن آب کافی
- داشتن فعالیت منظم و مستمر
داروهای ضد بارداری
استفاده خودسرانه از داروهای ضد بارداری برای روزه گرفتن کامل، موجب ایجاد مشکل در بانوان میشود و عوارض خطرناکی مانند ایجاد لخته در عروق اندامهای مغزی و تحتانی و همچنین اختلالات انعقادی را به همراه دارد. استفاده بدون تجویز پزشک از داروهای ضدبارداری مثل قرص LD، برای قطع خونریزی عادت ماهانه و برای کامل روزه گرفتن توصیه نمیشود.
در این مقاله دانستنی قصد داشتیم تا شما را با نحوه مصرف دارو در ماه رمضان آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینه مجله سلامتی ، روانشناسی ، داروشناسی ، طب سنتی و تربیتی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.
خدا خیرتون بده تشکر