تغذیه

نوشیدنی های بهاری و بهترین نوشیدنی ها

تفاوت مصرف نوشیدنی های بهاری و آبمیوه‎های صنعتی

در مقوله نوشیدنی های بهاری ، باید از مصرف شربت‌ها و آبمیوه‌های صنعتی پرهیز کنیم یا به حداقل برسانیم. به جای آن می‌توان از شربت‎های طبیعی بهره برد. البته هستند کسانی که در ایام عید به دلیل گرم‌ شدن هوا، برای پذیرایی در مهمانی‌ها و سفره‌های غذا از نوشیدنی خنک استفاده می‎کنند. اما باید در نظر داشته باشیم چه چیزی مصرف میکنیم.

نوشیدنی های بهاری و شناخت بهتر آنها

فاطمه امینی متخصص طب سنتی با اشاره به مصرف شربت ها و نوشیدنی های فصل بهار به بازدیدکنندگان سایت بدانید توصیه کرد: شربت‌هایی نظیر سکنجبین، آبلیمو، آلبالو و زرشک از جمله شربت‌هایی هستند که، یک نوشیدنی بهاری بوده و مصرف آن‎ها به منظور پیشگیری از بیماری‌های این فصل توصیه می‌شود.

محتویات آبمیوه صنعتی و شرکتی

مهنوش صاحبدل، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی درباره نوشیدنی‎ها به سایت بدانید گفت: باور اشتباهی که عامه مردم دارند این مسئله است که فکر می‌کنندآبمیوه صنعتی و غلیظ با مصرف آبمیوه طبیعی و خانگی یکسان است. در حالی که این واقعیت ندارد و آن‎ها فقط آبمیوه‎هایی هستند که دارای اسانس‌ و شیرینی بوده و حتی میزان و منبع شیرین‌ کنندگی آن‌ها هم مشخص نیست.

اکثرا در آبمیوه‌های شرکتی و صنعتی از فروکتوز استفاده می‌شود، که می‎توان گفت این ماده نسبت به شکر معمولی خطرناک‎تر است. بخاطر اینکه این ماده در بدن به تری‌ گلیسیرید تبدیل می‌گردد و سبب ابتلا افراد به کبد چرب خواهد شد.

نوشیدنی های بهاری ، نوشیدنی های بهاره ؛ نوشیدنی های گرم ، نوشیدنی های فصل بهار

تاثیر نوشیدنی های بهاری و تاثیر آبمیوه‌های صنعتی

یکی از آیتم‌های مهم شعار “5210” که در خصوص “کودکان و نوجوانان” است، این است که عدد “صفر” در این شعار به این معنی است که، مصرف نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌های صعنتی و هر نوشیدنی که قند افزوده دارد باید به “صفر” برسد که برای همه افراد است.

پس توصیه مهم این است که سعی کنیم با آبمیوه‌های صنعتی، شربت‌های غلیظ، پودرها و اسانس میوه‌ها، از مهمانان پذیرایی نکنیم. در صورت تمایل برای پذیرایی با نوشیدنی از مهمانان، آبمیوه‌های طبیعی، شربت آبلیمو، خاکشیر، عرق نعنا و سایر عرقیجات و گیاهان دارویی با مقدار کمی شکر پیشنهاد نوشیدنی بسیار خوبی برای این کار به شمار می‎رود.

متاسفانه این مسئله به وفور مشاهده می‌شود که خانواده‌ها برای تغذیه کودک به جای میوه، از آبمیوه‌های صنعتی استفاده می‎کنند، که این روش تربیتی اشتباهی است. این تفکر باطلی است که آبمیوه می‎تواند جایگزین میوه‌ شود، در صورتی که اصلا مواد مفید و مغذی در آن وجود ندارد و بسیار مضر هم هستند.

 

شاید یکی ازعلل شیوع کبد چرب، چاقی و اضافه وزن کودکان و نوجوانان، مصرف زیاد این مواد مصنوعی و نوشابه های گازدار است.

 

مضرات نوشابه به عنوان نوشیدنی

نوشابه‌ها هم علاوه بر گازدار بودن که تاثیر سوء بر جذب مواد مغذی مثل کلیسم، آهن و… دارند، حاوی مقدار زیادی قند هستند که هم برای افراد دیابتی خطرناک و مضر می‌باشد و هم منجر به اضافه وزن و چاقی می‎شوند. نکته قابل توجه این است که نوشابه هیچگونه خاصیت و مواد مفیدی ندارد و جزو آن دسته از خوراکی‌ها به شمار می‎رود که برای سلامتی مضر است و سلامتی افراد را به خطر می‎اندازد.

نوشیدنی ها و نوشابه‎های رژیمی 

درباره نوشابه‌های رژیمی هم باید گفت که، با اینکه این نوشابه‎ها قند ندارند و کالری کم‌تری دارند، ولی باید به این مسئله توجه کرد که در آن‌ها از قند مصنوعی استفاده می‌شود. بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی قندهای مصنوعی، فعلا عوارضی برای آن‌ها شناسایی نشده، اما مصرف زیاد آن‌ها می‌تواند خطرناک باشد و حتی ممکن است در آینده عوارض آن‌ها شناسایی شوند.

 

در این مطلب قصد داشتیم تا شما را با نوشیدنی های فصل بهار و انواع نوشیدنی ها آشنا کنیم. امیدواریم که این مطلب علمی، نیاز شما را رفع کرده باشد، همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینه سلامت و بهداشت و روانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.

برچسب ها

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا