ورزش های هوازی کاربردی
شناخت ورزش های هوازی
ورزش های هوازی یا کاردیو (cardio)، به ورزشهایی میگویند که ضربان قلب را افزایش میدهد، تا بدن را سلامت و خوش فرم نگه دارد. ورزشهای هوازی خیلی بیشتر از ورزش های دیگر در کمک به کاهش وزن کارایی دارد. مشخص است که تحرک عضلات آن ها را قوی تر میکند و برای ساختن عضلات خوش فرم باید آنها را پرورش داد.
چند نمونه از ورزش های هوازی
- شنا
- پیاده روی
- دو و میدانی
- طناب زنی
- دوچرخه سواری
تمرینات منظم هوازی علاوه بر افزایش اعتماد به نفس، موجب این خواهد شد تا به سادگی خوابی بهتر و عمیقتر را داشته باشیم.
تاثیرهوازی برروی قلب
قلب نیز یک عضله است، وقتی ورزش هوازی انجام میدهید مثل بقیه عضلات قلب هم قوی تر میشود. قلب و عروق سالم، اکسیژن بیشتری به عضلات میرساند و این اکسیژن رسانی امکان چربی سوزی بیشتری به شما میدهد که در نتیجه کلسترول شما کنترل میشود. ورزشهای هوازی برای گردش خون مفید است. این ورزشها در مدت زمان طولانی انجام میشود که این امر سبب افزایش ضربان قلب و پمپاژ خون بیشتر در رگها خواهد شد و همچنین حمل اکسیژن و مواد مغذی بهبود پیدا میکند.
تاثیر هوازی برروی فکر
مغز به این صورت عمل میکند که زمانی که راه میروید، مغز اطلاعات بیشتری نسبت به مواقع عادی پردازش میکند. مقصدتان کجاست؟ چالش های پیش رو چیست؟ در محیط اطراف شرایط چگونه است؟ و … و این فقط بخاطر آن است که مغز یاد میگیرد چطور اطلاعات بیشتری را به صورت همزمان پردازش کند.
فرمول پیدا کردن حداکثر ضربان قلب
وقتی ورزشی که انجام میدهید هوازی محسوب میشود که حداقل ضربان قلبتان 50% حداکثرش باشد. میزان ضربان قلب با توجه به جنسیت و سن هر شخص متغیر است. برای یافتن حداکثر ضربان قلب استاندارد (به صورت تقریبی)، سنتان را از 220 کم کنید، مثلا اگر 30 سالتان است میشود 190 ( 190 = 30 – 220 ). البته مهم نیست که این اتفاق با دویدن انجام شود یا با طناب زنی یا هر فعالیت دیگر.
در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با ورزش های هوازی و کاربرد آنها در سلامتی بدن آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینهسلامت و بهداشت وروانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.
6 نظرها