ویژگیهای افراد براساس مزاج آنها
در این مطلب ما به ویژگی های مزاج ها میپردازیم. افراد دارای مزاج های متفاوتی با یکدیگر هستند. بر اساس طب سنتی، مزاج گرم و خشک، مزاج گرم و تَر دموی، مزاج سرد و تَر یا بلغمی و مزاج سرد و خشک یا سوداوی، مزاج های افراد را تشکیل میدهند.
بر همین اساس با هر مزاجی که دارند، خُلق و خو آنها نیز با دیگر افراد متفاوت است. برای پیروی از مزاج ها، مصرف برخی خوارکیها مفید و برخی دیگر نیز برای آنها مضر خواهد بود. این مقاله شما را با ویژگیهای ظاهری، خصوصیات روانی و خوراکیهای مفید و مضر هر دسته مزاجی آشنا میکند.
ویژگی های مزاج ها گرم و خشک
از ویژگیهای ظاهری افراد دارای مزاج گرم و خشک این است که، این افراد دارای اندامی لاغر و چهرهای زرد رنگ هستند. همچنین رنگ سفیدی چشم آنها متمایل به زرد است، ضمن اینکه گرما برای افراد با مزاج گرم و خشک، قابل تحمل نیست. حس عطش دارند و پوستشان خشک است، و علاقه زیادی به خوردن مواد ترشی نشان میدهند.
خوردن انار، شاتوت، زرشک، تمشک، زردآلو، هلو، سیب، گلابی و خیار، هویج، کاهو، کدو، اسفناج برای افراد با مزاج گرم و خشک مفید بود.
در مقابل سیر، پیاز، ادویههای تند، گوشت قرمز، موز، خربزه، آناناس، انجیر، غذاهای سرخ کرده، گردو، پسته، فندق و نارگیل از جمله خوراکیهایی هستند که برای آنها مضر است و بهتر است از مصرف آن اجتناب کنند.
جالب است بدانید که زود عصبانی شدن و زود آرام شدن و جنب و جوش زیاد و پرحرفی از خصوصیات مزاج گرم و خشک است.
ویژگی های مزاج گرم و تر یا دَمَوی :
نکته اصلی و قابل توجه در افراد با مزاج گرم و تر یا دَمَوی این است که، حجم خون در آنها بالا است و از اشتهای زیاد، نبض قوی و خواب مناسب برخوردار هستند. ضمن اینکه گرمای زیاد و سرمای زیاد، برای این افراد قابل تحمل نیست. همچنین هم به خوردن خوراکیهای شیرینی و هم خوارکیهای ترش علاقمند هستند.
مصرف خوراکیهایی از جمله؛ خاکشیر، تخم ریحان، سوپ یا آش جو، نان جو، برگ زردآلو، هلو و انجیر برای این افراد مفید بوده و بیشتر باید از این خوارکیها استفاه کنند. ضمن اینکه خوارکیهای مضر برای آنها نوشیدن آب یخ، نوشابه، تخم مرغ، بادمجان، ترشی، سرکه، سیر و چای است و باید تا حد امکان مصرف این خوراکیها را کم کنند یا مصرف نکنند.
شجاعت و جسوری، پیشرو و رهبر بودن، از خصوصیات مزاج گرم و تر یا دَمَوی به شمار میرود، ولی بطور کلی جزو انسانهای آرام هستند.
ویژگی های مزاج ها سرد و تر یا بلغمی
جالب است بدانید که، افراد با مزاج سرد و تر یا بلغمی، معمولا چاق هستند و چربی زیادی دارند. دارای پوست سفید و موهای کم پشت هستند، کمتر حس تشنگی به آنها دست میدهد و دهان آنها همیشه مرطوب است. ضمن اینکه زیاد میخوابند و علاقه زیادی به خوراکیهای گرم از جمله شیرینی و ادویهها دارند.
نکته مهم در مصرف خوارکیها برای افراد دسته مزاج سرد و تَر یا بلغمی این است که، خوردن خرما خشک، انبه، سیب، به، توت، انجیر، انگور، کشمش، هویج، کرفس، زنجبیل، دارچین و زیره برای آنها مفید است.
همچنین مصرف کاهو، هندوانه، گرمک، کدو خورشتی، مرکبات و کیوی، هلو، زردآلو، شلیل، قارچ، ذغال اخته، آش، سوپ ماهی و کله پاچه جزو خوراکیهای مضر برای این افراد به شمار میروند و بهتر است از مصرف آنها پرهیز شود.
انرژی کم، کندی عمل، صبور و آرام بودن از خصوصیات روانی افراد با مزاج سرد و تَر یا بلغمی است.
ویژگی های مزاج ها سرد و خشک یا سوداوی
داشتن پوست سفید از ویژگیهای بارز افراد با مزاج سرد و خشک یا سوداوی به شمار میرود، علاوه بر این، شیوع ضعف، کمبود انرژی و بیحالی در آنها به صورت واضح قابل مشاهده است. ضمنا به راحتی در هوای سرد، گرمشان نمیشود و علاقه زیادی به خوابیدن نشان میدهند.
اگر افراد با این مزاج به دنبال خوراکیهای مفید هستند باید گوشت گوسفند، خروس و شتر، نمک دریا، نبات سفید، نعنا، روغن کنجد، کلم، جوانه گندم، ماش، پسته، بادام، گردو و چای دارچین را در برنامه غذایی خود داشته باشند.
در مقابل از گوشت گوساله، ماهی، دس، گشنیز، لوبیا، بادمجان و سبزیجاتی مثل خیار، کاهو، گوجه فرنگی و میوههایی مثل موز و کیوی اجتناب کنند. دقت، نظم، دوراندیشی، محاسبهگر بودن، خونسردی و درون گرایی را میتوان از خصوصیات روانی افراد با مزاج سرد و خشک یا سوداوی دانست.
نکات قابل توجه برای افراد با مزاج سوداوی
- مصرف آب در فصل پاییز را کاهش دهند و حتما آبی که میخواهند مصرف نمایند همسان با دمای محیط باشد، بطور کلی از مصرف آب سرد در این فصل باید پرهیز کنند.
- بدلیل سرد بودن مزاج گوشت، لازم است از ادویههای گرم استفاده کنند.
- زیاد ورزش کنید.
- بدلیل اینکه در فصل پاییز، باد صبا از شرق میآید، حتما باید با لباس مناسب خود را بپوشانند.
- باید به خواب اندازه در این فصل توجه شود.
در این مطلب قصد داشتیم تا شما را با ویژگیهای خُلقی و خوراکیهای مناسب و نامناسب هر مزاج آشنا کنیم. امیدواریم که این مطلب، نیاز علمی شما را رفع کرده باشد، همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینه سلامت و بهداشت و روانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.
3 نظرها