شناخت دلایل پرخاشگری کودکان
برای درمان پرخاشگری کودکان ابتدا بايد از علت آن آگاه شويم. در واقع باید ریشه یابی کنیم که این مسئله از کجا سرچشمه میگیرد، سپس باید از ابتدای امر، ابتکار عمل و مدیریت بحران را به دست بگیرید و رفتارهای پرخاشگرانه کودک را کنترل کنید.
اگر پرخاشگری كودک به علت الگوی نامناسب است بايد از بحث و مشاجره جلوی كودک خودداری كنيد. پرخاشگری کودک تقلیدی است. گاهی اوقات نوع برخورد والدین با هم عامل پرخاشگری کودکان است.
بازبینی رفتار
والدینی که هنگام عصبانیت داد و فریاد و تنبیه میکنند ناخواسته به کودک یاد میدهند که وقتی به خواسته خود نمیرسند پرخاشگری کنند. اگر پرخاشگری او راهی است برای رسيدن به خواستهاش، با صبوری با او برخورد كنيد و اگر خواستهاش درست نیست، تن به خواسته او ندهيد.
برايش توضيح دهيد كه چرا نمیخواهيد آن كار را انجام دهيد. بگوييد با داد و بيداد و… به خواسته اش نمیرسد. اگر پرخاشگریاش به دليل تنبيهاتی است كه شده، رفتارتان را با او تغيير دهيد. والدین سلطه گرا کودک را به افسردگی و پرخاشگری سوق میدهند.
تربیت صحیح
راه های آرام کردن کودک:
- تربیت درست کودک
- نظارت بر دوستان وی
- گفت و گو با وی
- دوست شدن با او و نزدیکی و صمیمیت
- پرت کردن حواس کودک به سمت مسائل دیگر
- انجام بازی های آموزنده (جهت تربیت صحیح)
- بوسیدن و در آغوش گرفتن کودک
- کنترل زمان تلویزیون یا کارتون دیدن
- کنترل خوراکی های مصرفی کودک (مثلا پفک و گوشت گاو تندخویی را به همراه دارد)
- انتخاب درستِ موسیقی و…
دوری از عوامل تحریک کننده
در نهایت خشونت، تندخویی و پرخاشگری اکثرا از عوامل بیرونی سرچشمه میگیرد و فقط در موارد خاصی علت درونی دارد. والدین باید کودکان را از عوامل تحریک کننده (چه بیرونی و چه درونی) دور کنند. در صورت عدم نتیجه گیری حتما به روان شناس یا متخصص مربوطه مراجعه شود.
در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با پرخاشگری در کودکان و درمان آن آشنا کنیم. همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینه سلامت و بهداشت و روانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید مجله بدانید را دنبال کنید.
2 نظرها