پیامدهای طعنه و کنایه در زندگی مشترک
طعنه و کنایه در زندگی مشترک و خطرات آن
طعنه و کنایه در زندگی مشترک یعنی افراد در آسیب پذیرترین مرحلهی زندگی هستند. حرف زدن با عبارتهای تند، انتقادی، عدم حفظ حرمت، قضاوت و متهم کردن فرد مقابل، از انواع طعنه و کنایه است.
گاهی این نوع حرف زدن در زندگی مشترک قابل مشاهده است و خطری برای زندگی زناشویی به شمار میرود. زمانی حرف زدن با همسر مطلوب است که احترام گذاشتن در آن محسوس باشد.
نمونه طعنه و کنایه در زندگی مشترک
اگر به حرف زدن بعضی از زن و شوهرها توجه کنید، به راحتی میتوانید استفاده از نیش، کنایه و طعنه را در حرفهای آنها بشنوید.
استفاده از پاسخهای نیشدار و کنایه آمیز در مقابل عبارات و اظهارنظرهای صادقانه، مسخره کردن نوع حرف زدن، انتقاد از انتخاب و تصمیمات طرف مقابل و… نمونههایی از رفتارها و حرفهای کنایه آمیزیست که به زندگی مشترک آسیب میرساند.
طعنه و کنایه در زندگی مشترک و تاثیر آن در همسرآزاری
شاید بسیاری از افراد آنیما و آنیموسی، همسرآزاری را فقط بحثهای لفظی شدید و استفاده از ضربات فیزیکی و کتک زدن بشناسند، اما باید بدانید که حرف زدن با نیش و کنایه و طعنه هم نوعی همسرآزاری است.
ضمن اینکه تحقیر کردن، ناسزا گفتن، ایراد نابه جا گرفتن و نسبت دادن یک صفت بد به همسر، از دیگر انواع همسرآزاری به شمار میروند. به طور کلی هر رفتار و کلامی که با خشونت، فحاشی و تهدید کردن همراه باشد و باعث آزار روحی-روانی همسر شده و سبب تغییر رفتار فرد میشود، همسرآزاری نام دارد.
طعنه و کنایه در زندگی مشترک تهدیدی برای بنیان خانواده
طعنه و کنایه در زندگی مشترک در بسیاری از خانوادهها مشاهده میشود که اثرات مخرب و گاهی غیرقابل جبران دارد. ریشه بسیاری از مشکلات، دشمنیها و ناراحتیهای درون خانوادهها، همین است و بنیان خانواده را تهدید میکند.
در خانوادههایی که افراد نمیتوانند زبان خود را کنترل کنند، تلخ بودن زندگی و آزار روحی، جای شیرینی و لذت زندگی را میگیرد.
خطرات عادت کردن به طعنه زدن
افرادی که با زخم زبان، نیش و کنایه حرف میزنند، بدانند که این نوع حرف زدن به طور مستقیم بر روان فرد تاثیر منفی میگذارد، ضمن اینکه رفتاری غیراخلاقی نیز محسوب میشود.
اگر این نوع حرف زدن برای فرد به عادت تبدیل شود نتایج منفی دور شدن اطرافیان از جمله؛ خانواده، دوست و مهم تر از همه، همسر را به دنبال دارد.
تخریب روابط زناشویی با نیش و کنایه
شاید حرف زدن با نیش و کنایه، گذرا باشد، اما آثار بد و نامطلوب بلندمدت بر افراد میگذارد. تخریب و سردی روابط زناشویی نمونه ای از آثار کنایه زدن است که سبب رنجش زوجین از یکدیگر شده و اگر رفع نشود، کهنه شدن ناراحتیها و دلخوریها را به دنبال دارد و ممکن است نتایج خوبی برای دوام زندگی مشترک به دنبال نداشته باشد.
نگاهی به ویژگیهای بارز فرد طعنه زننده
افرادی که اهل طعنه زدن و حرف زدن با نیش و کنایه هستند، ویژگیهای بارزی دارند که میتوان آنها را از دیگر افراد متمایز کرد. در ادامه با ویژگیهای افراد طعنه زننده آشنا شوید.
- داشتن دافعه زیاد
- دوری کردن اطرافیان از آنها
- دل خوش نداشتن دیگران از صحبت کردن با آنها
- عدم حفظ حرمت و احترام به دیگران
کسب آرامش در زندگی
اگر میخواهید زندگی توام با آرامش داشته باشید و از آن لذت ببرید، تعادل در زندگی را حفظ کرده و از حرف زدن تهاجمی بی احترامی با شریک زندگی خود خودداری کنید.
همانطور که حرفهای عاشقانه و محبت آمیز پایههای زندگی را محکمتر میکنند، حرفهای همراه با طعنه، نیش و کنایه، سبب سست شدن پایههای زندگی شده و آثار جبران ناپذیری را به دنبال دارند.
در این مقاله دانستنی قصد داشتیم تا شما را با خطرات زخم زبان و طعنه زدن در زندگی مشترک آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینههای مجله سلامتی، روانشناسی، تغذیه، طب سنتی و تربیتی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.