کرونا از کجا آمده؟ کلیپ “ویروس دست ساز” را حتما ببینید
عامل انتشار ویروس کرونا
آیا میدانید ویروس کرونا از کجا آمده؟ آیا واقعا ساخته شده؟ چرا ویروس کرونا در ابتدا در چین و ایران پخش شده؟ آیا از این ویروس به عنوان سلاح استفاده می شود؟ عامل انتشار کووید19 کیست؟ راه های پیشگیری از کرونا چیست؟ هدف از انتشار ویروس کورونا چیست؟ عوامل پشت پرده و جواب را در کلیپ مفهومی زیر ببینید…
بعد از زدن دکمه پخش کلیپ، صبر کنید تا کامل لود شود.
اپیدمی کروناویروس نزدیک عید (هم در ایران و هم در چین) اتفاق افتاد و سبب شد بسیاری از رویدادها توسط مسئولان ملی و محلی لغو شوند و شرکتها و جاذبههای گردشگری تعطیل شوند.
علائم ویروس جدید چیست؟
در معمولیترین حالت، این ویروس باعث سرماخوردگی میشود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان سارس میشود. نشانه های ابتلا به کرونا در انسان تب، سرفه، نفس نفس زدن و تنگی نفس است.
این ویروس جدید موجب عفونت ریه میشود و با سرفه و عطسه همراه است و احتمالا از همین راه هم سرایت میکند.
پیشگیری از ابتلا به کرونا
شواهدی نیست که نشان دهد کرونای جدید از حیوانات خانگی به انسان قابل انتقال باشد. انتقال فرد به فرد بیماری از طریق ترشحات بینی و دهان که حاوی ویروس هستند صورت میگیرد، این قطرهها معمولا پس از مسافتی کوتاه به پایین میافتند در نتیجه کروناویروس دارای ذرات معلق هواپخش نیست اما روی سطوح مختلف مینشیند.
توصیههای سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از ابتلا به کروناویروس :
تمیز کردن و شستشوی مرتب دستها: شستن دستها با آب و صابون یا تمیز کردن دستها با ضدعفونیکنندههای حاوی الکل میتواند این ویروس را از بین ببرد.
رعایت فاصله از دیگران: رعایت فاصله حداقل ۱ متری از دیگران، به خصوص از کسانی که سرفه یا عطسه میکنند، امکان انتقال ویروس از طریق قطره های ترشحات بینی و دهان را کاهش میدهد.
پرهیز از تماس دست با چشم، بینی و دهان: چنانچه دست شخصی به این ویروس آلوده شود، تماس دست میتواند منجر به انتقال بیماری بشود بنا بر این باید از تماس دست با مخاطها پرهیز کرد.
ادامه راه های جلوگیری از ابتلا به کرونا
بهداشت تنفسی: پوشاندن دهان و بینی در زمان سرفه یا عطسه میتواند از پخش شدن ترشحاتی که حاوی ویروس هستند جلوگیری کند؛ پوشاندن دهان و بینی در زاویه داخل آرنج روش توصیه شده است. پس از سرفه و عطسه بهتر است که دستها شسته یا ضدعفونی شوند.
مراجعه به مراکز درمانی در صورت بروز علایم بیماری ویروس کرونا: این علائم شامل تب، سرفه و عطسه، و مشکلات تنفسی هستند. با این حال اگر فرد تنها علایم خفیفی دارد و سابقه سفر یا زندگی در مکانهایی که این بیماری فراگیر بوده ندارد، بهتر است که در منزل بماند و تا زمان بهبودی کامل به رعایت نکات بهداشتی بالا بپردازد.
پرهیز از مصرف گوشت خام یا نپخته: مصرف گوشت نپخته میتواند به انتقال ویروس منجر شود.
دور انداختن دستمال پس از مصرف: هر گاه از دستمال کاغذی برای پاک کردن صورت یا دست یا برای جلوگیری از پخش عطسه استفاده شد، باید این دستمال بلافاصله دور انداخته شود. دستمالهای پارچهای باید پس از هر بار مصرف به خوبی شسته شوند.
افرادی که به بیماری مبتلا هستند یا به آن مشکوک هستند باید از حضور در جمع خودداری کنند.
توصیههای ماسکی سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از کرونا
- ماسک باید بهطور کامل بینی و دهان را بپوشاند
- در طول مدت استفاده، از تماس دست با ماسک پرهیز شود
- گذاشتن و برداشتن ماسک به روش صحیح انجام شود (از عقب و با استفاده از بندهای ماسک، نه از جلو)
- پس از تماس دست با ماسک (مثلاً در زمان دور انداختن آن) دستها شسته یا ضدعفونی شوند
- هرگاه ماسک مرطوب شده باشد باید تعویض گردد
- ماسکهای یکبار مصرف پس از استفاده دور انداخته شوند
- از استفاده از ماسکهای پارچهای (چندبار مصرف) پرهیز شود
- استفاده از ماسک توسط عموم مردم (افراد غیر بیمار) توصیه نمیشود
- از آنجا که انتقال این بیماری از فردی به فرد دیگر عمدتاً در فاصلهٔ نزدیک اتفاق میافتد، پوشیدن ماسک در خارج از فضاهایی که بیماران در آن هستند (مثل بیمارستان) مفید نیست.
توصیه سازمان جهانی بهداشت برای مراقبت از موارد خفیف بیماری در منزل
- بیمار در اتاقی که تهویه کافی دارد نگاه داشته شود.
- میزان تحرک بیمار محدود نگه داشته شود.
- اگر افراد دیگر قادر نیستند که در اتاق جداگانهای زندگی کنند، همیشه حداقل یک متر فاصله را با شخص بیمار حفظ کنند.
- به رعایت بهداشت دستها توجه شود. از دستکش و دستمال کاغذی یکبار مصرف برای خشککردن دستها استفاده شود و هر دو پس از مصرف دور انداخته شود.
- اگر بیمار خلط دارد یا سرفه و عطسه میکند به وی ماسک جراحی داده شود تا در تمام زمانهای ممکن از آن استفاده کند.
- سطوحی که از طریق آن بیماری قابل انتقال است (نظیر دستگیره درها، البسه، ملحفه و غیره) ضدعفونی شوند.
تضمین عملکرد درست سیستم ایمنی برای پیشگیری از کرونا
پزشکان توصیه می کنند برای تضمین کارکرد درست سیستم ایمنی بدن برای مقابله با این ویروس، ورزش و ترک سیگار انجام شود. استفاده از پروتئین، فیبر، ویتامین و مواد معدنی کافی ضروری است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها توصیه به سالم خوردن، ورزش منظم و خواب کافی و خودداری از مصرف الکل و مواد مخدر کرده است.
درمان ویروس کووید19
هیچ داروی ضد ویروس و واکسن و درمان قطعی برای این ویروس وجود ندارد. بنابراین تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار در قرنطینه است.
نظرات شما درباره کلیپ و مطالب بالا چیست؟ آیا محتوای آن را تایید می کنید؟
زیر همین پست با ما در تعامل باشید و مجله بدانید را در اینستاگرام بدانید دنبال کنید.