در ماه مبارک رمضان چگونه افطار کنیم و چه چیزی بخوریم
چگونه افطار کنیم تا اذیت نشویم
در ماه رمضان به دلیل تحمل گرسنگی و تشنگی در طول روز اکثر اوقات مردم به این فکر میکنند چگونه افطار کنیم تا اذیت نشویم. معمولا برای وعده افطاری، تمایل زیادی به نوشیدنیها و خوردنیهای ماه رمضان داریم. بیشتر افراد بلافاصله بعد از اذان، به انواع خوراکیها هجوم میبرند تا گرسنگی و تشنگی را جبران کنند.
اما باید بدانید خوردن زیاد انواع مواد غذایی و مایعات در افطار، منجر به بروز مشکلاتی در معده میشود که برای سلامتی بسیار خطرناک است.
بهترین زمان برای افطار و شام
مهنوش صاحبدل، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در گفتگوی اختصاصی به سایت بدانید گفت: بهترین زمان افطار سبک، بلافاصله بعد از اذان است. به دلیل اینکه ماه رمضان با فصل گرما و تحمل ساعتهای طولانی مصادف است، باید افطار از شام حدود یک ساعت فاصله داشته باشد و باید به صورت ۲ وعده جداگانه در نظر گرفته شوند.
متاسفانه بسیاری از افراد در همان وعده افطار، یک وعده کامل و به مقدار زیادی خوراکی مصرف میکنند که کاری بسیار اشتباه است.
چگونه افطار کنیم تا سنگین نشویم
افطار سنگین، باعث ایجاد مشکلات گوارشی خواهد شد و در نتیجه افراد احساس سنگینی کرده و توان انجام فعالیتها را از دست میدهند، همچنین پرخوری در افطار باعث کاهش کارایی، چاقی و اضافه وزن میشود. تاکید بر این است که میزان وعدههای غذایی با دیگر ایام سال یکسان باشد، با این تفاوت که جای “صبحانه، ناهار و شام”، را در ماه رمضان “سحری، افطار و شام” میگیرد.
خوراکیهای مناسب برای افطار
در بحث شیرین غذا و خوراکیهای افطار باید به مواردی توجه داشت که در ادامه با آنها آشنا میشویم. اما توجه داشته باشید اگر بعد از افطار کردن تا ساعاتی از شب بیدار هستید، یک میان وعده مقوی مثل آجیل یا … نیز در نظر بگیرید. پیشنهاد وعده افطار شامل موارد زیر است:
- نوشیدن آب گرم و ولرم، شیر گرم و یا چای کمرنگ
- شیرینیهای طبیعی مثل ۲ تا ۳ عدد خرما، کشمش، توت خشک و…
- چند لقمه نان و پنیر و سبزی یا نان و پنیر و گردو
- کاسه کوچکی سوپ، آش رقیق، حلیم کم چرب، فرنی، شیربرنج، نشاسته و…
خودداری از مصرف زیاد زولبیا و بامیه
زولبیا و بامیه یکی از شیرینجات مورد علاقه افراد در ماه رمضان است و طرفداران زیادی دارد. اما مصرف بی رویه این شیرینی محبوب، میتواند سبب ابتلا به دیابت، سوء هاضمه، اضافه وزن و چاقی شود. توصیه ما این است که بخاطر مضرات زولبیا و بامیه در طول ماه رمضان، ۲ تا ۳ بار و به عبارتی دیگر هفتهای یکبار از آن مصرف کنیم.
خرما
برخلاف زولبیا و بامیه که فقط شیرین هستند و بدون فایده، خرما بخاطر داشتن قند طبیعی، قند مورد نیاز بدن را تامین میکند و به دلیل داشتن سدیم و مواد معدنی، باعث تامین نمک و املاح موردنیاز بدن میشود. اما باز هم توصیه ما این است که خرما و شیرینیهای طبیعی به دلیل مسائل مزاج شناسی، به مقدار کم مصرف شوند زیرا مصرف زیاد خرما، باعث احساس سیری و عدم تمایل به خوردن شام میشود.
با رعایت نکات افطار و استفاده از مواد غذایی مفید به راحتی میتوان از بروز مشکلات داخلی پیشگیری کرد. اما در ممنوعات افطار شدیدا توصیه میشود از خوردن مواد غذایی سرد، آب سرد، نوشابههای گازدار، غذاهای غلیظ و حجیم، قهوه و… جدا خودداری شود.
در این مقاله دانستنی قصد داشتیم تا شما را با در ماه مبارک رمضان چگونه افطار کنیم و چه چیزی بخوریم آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینه مجله سلامتی، روانشناسی، تغذیه، داروشناسی، طب سنتی و تربیتی اطلاعات بیشتری کسب کنید سایت بدانید را دنبال کنید.
شربت آبلیمو، بیدمشک و خاکشیر از نوشیدنی هایی برای افطار هستند که برای رفع تشنگی و عطش داشتن می توانیم استفاده کنیم.
ممنون از مطلب مفیدتون