کلسترول یا چربی خون چیست؟
کلسترول (Cholesterol) نوعی چربی است که در همه سلول های بدن وجود دارد. کلسترول در خون حل نمیشود بلکه توسط لیپوپروتئینها وارد سلول میشود و از آن خارج می گردد. لیپوپروتئین ترکیبی از پروتئین و چربی است و حامل چربی در خون است. وجود کلسترول در کبد، نخاع و مغز برای سلامتی ضروری است.
نقش چربی خون در بدن
نشانه های چربی خون بالا
- دیابت
- کم کاری تیروئید
- سندروم متابولیک
- سندروم کوشینگ
- سندروم تخمدان پلی کیستیک
- بیماری های کلیوی
افزایش دهندهی کلسترول:
در کل دو نوع چربی به عنوان افزایش دهنده سطح چربی خون شناخته میشوند.
- چربی های اشباع : این چربی ها میتوانند سطح LDL را افزایش دهند. برخی از مواد گیاهی مانند روغن پالم و روغن نارگیل حاوی چربی های اشباع هستند. با این حال بیشتر در غذاها و محصولات لبنی مانند پنیر، شیر، کره یافت میشوند.
- چربی های ترانس: یا اسید چرب های ترانس از چربی های اشباع مضرتر هستند چون سطح LDL را افزایش داده و سطح HDL را پایین میآورند. برخی از چربی های ترانس به صورت طبیعی در محصولات حیوانی وجود دارند و در غذاهای فرآوری شده مثل چیپس سیب زمینی که فرآیند هیدروژناسیون را گذرانده اند، وجود دارند.
بهبود چربی خون
تغییر سبک زندگی در بهبود سطح چربی خون نقش اساسی دارد. اگر دچار چربی خون بالا هستید باید غذاهای سالم خورده، فعالیت بدنی خود را افزایش داده و وزن خود را کاهش دهید، همچنین اگر سیگاری هستید، سیگار را ترک کنید.
در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با کلسترول بالا خون و خطرات آن آشنا کنیم. اگر علاقمند هستید تا در زمینه سلامتی و روانشناسی اطلاعات بیشتری کسب کنید مجله بدانید را دنبال کنید.
3 نظرها