رفلاکس معده و درمان آن
رفلاکس معده چیست؟
رفلاکس معده یا بازگشت اسید به مری که با نام ترش کردن معده شناخته میشود، در اثر بازگشت غیرعادی محتویات و اسید معده به مری است. یک پنجم ایرانیها (مخصوصا تهرانیها) مبتلا به رفلاکس هستند، یعنی حداقل هفتهای یک بار ترش میکنند.
عوامل ایجاد رفلاکس معده
- پرخوری و بزرگ شدن معده
- چاقی
- استرس
- مصرف برخی مواد غذایی مانند قهوه، شکلات یا برخی نوشیدنیهای گازدار و …
- فتق، هیاتال یا هیاتوس؛ بخشی از معده به سمت بالا و به داخل دیافراگم کشیده میشود.
علائم و نشانههای رفلاکس معده
- اختلال خواب
- مشکل بلع
- التهاب حنجره
- سرفههای مزمن
- فرسایش دندانها
- افزایش بزاق دهان
- استفراغ غذا یا مایعات ترش
- ابتلا به آسم یا تشدید آن
- احساس توده در گلو
- مزه ترش در دهان
- سوزش قفسه سینه (سوزش سر دل)؛ معمولا بعد از غذا ایجاد شده و ممکن است شب ها بدتر هم بشود.
عوامل تشدید کنندهی اسید معده
نوشیدنیها و خوراکیهای دارای کافئین یا دارای اسید، مثل کاکائو، قهوه، چای، نوشابههای گازدار و مرکبات (پرتقال، لیموترش و …) باعث تشدید این بیماری میشود. همچنین مصرف الکل، کشیدن سیگار، مصرف مواد مخدر، دراز کشیدن بعد از غذا، مصرف حجم زیادی از مایعات همراه با غذا و مصرف غذاهای چرب، برگشت اسید را تشدید میکند.
همچنین بیماران باید از مصرف غذاهای تند و سبزیجاتی مثل پیاز، سیر و نعناع اجتناب کنند. بالا بردن ارتفاع بالاتنه بدن نسبت به پایینتنه هنگام دراز کشیدن و خواب میتواند از برگشت اسید معده به مری جلوگیری کند. لازم به ذکر است نباید کمربند و لباس تنگ پوشید.
درمان رفلاکس معده و جلوگیری از تشدید آن
درمان دارویی رفلاکس با آنتی اسید، مهارکننده پمپ هیدروژنی مانند نگزیوم و امپرازول است. یکی از موثرترین درمانهای طب سنتی برای اسید معده، ترکیب سرکه سیب و عسل است. یک قاشق سرکه را با یک قاشق عسل در یک لیوان آب بریزید و بنوشید.
در این بخش از این سایت سلامتی و دانستنی، قصد داشتیم تا شما را با رفلاکس و اسید معده و راه درمان آن آشنا کنیم. همچنین اگر علاقمند هستید تا در زمینههای مجله سلامتی ، روانشناسی ، داروشناسی ، طب سنتی و تغذیه بیشتر بدانید، سایت بدانید را دنبال کنید.
4 نظرها